Hirmagazin.eu
Főoldal » Ha odafigyelünk felismerhetjük a gyermekkori cukorbetegséget
Egészség - betegség

Ha odafigyelünk felismerhetjük a gyermekkori cukorbetegséget

A cukorbetegség egyre nagyobb körben jelent problémát. A cukorbetegek száma minden évben hihetetlen mértékben növekszik, és ebbe nem tartoznak bele azok, akiknél még nem diagnostizálták. Hiszen vannak olyanok, akik betegek ugyan, de nem figyelnek a ráutaló jelekre.

A cukorbetegség egyre nagyobb körben jelent problémát. A cukorbetegek száma minden évben hihetetlen mértékben növekszik, és ebbe nem tartoznak bele azok, akiknél még nem diagnostizálták. Hiszen vannak olyanok, akik betegek ugyan, de nem figyelnek a ráutaló jelekre. Az I-es típusú diabétesz a cukorbetegek mintegy 5%-át jelenti csupán. Ennek a típusnak hiszen genetikai okai vannak. Amennyiben ezt nem kezelik, látásvesztés, vesekárosodás, a végtagok elvesztése, vagy esetleg agykárosodás lehet a szövődménye. A II-es típusú cukorbetegségnek is lehetnek genetikai tényezői, ám ez a típus leginkább elhízás, helytelen életmód következtében alakul ki. Mivel manapság egyre gyakoribb a gyermekkori elhízás, így nagyon oda kell figyelnünk a jelekre. Az árulkodó jelek a következőek: Gyakori vizelés: Mivel ilyenkor a vércukorszint emelkedik, így a szervezet automatikusan ki szeretné üríteni a felesleges cukrot. Ezt pedig gyakori vizeléssel próbálja megoldani. Szokatlan szomjúság: Ez lehet a magasabb vércukorszint miatt, ami kiszáradáshoz vezet, illetve amiatt, mert ilyenkor többet jár vizelni. Fáradtság: Ilyenkor a sejtek, illetve az izmok kevesebb cukorhoz jutnak, és nincs miből energiát nyerniük. Homályos látás: Az abnormálisan magas vércukorszint következtében a szemlencsére egy folyadékréteg húzódhat, ami homályos látást eredményez. Folytonos farkaséhség: A test sejtjei nem jutnak elég cukorhoz, így a szervezet azt érzi, hogy nagyon éhes. Megmagyarázhatatlan hányinger: A vér magas cukorszintje hányingert is okozhat. Természetesen még számos jele lehet a gyermekkori cukorbetegségnek, de ezek a legjellemzőbbek, amiket könnyű észrevenni. Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor egyszerűen vérvétellel, vagy otthoni vércukorszint-mérővel ellenőrizheted az értéket.
Az I-es típusú diabétesz a cukorbetegek mintegy 5%-át jelenti csupán. Ennek a típusnak hiszen genetikai okai vannak. Amennyiben ezt nem kezelik, látásvesztés, vesekárosodás, a végtagok elvesztése, vagy esetleg agykárosodás lehet a szövődménye. A II-es típusú cukorbetegségnek is lehetnek genetikai tényezői, ám ez a típus leginkább elhízás, helytelen életmód következtében alakul ki. Mivel manapság egyre gyakoribb a gyermekkori elhízás, így nagyon oda kell figyelnünk a jelekre. Az árulkodó jelek a következőek:

Gyakori vizelés: Mivel ilyenkor a vércukorszint emelkedik, így a szervezet automatikusan ki szeretné üríteni a felesleges cukrot. Ezt pedig gyakori vizeléssel próbálja megoldani.

Szokatlan szomjúság: Ez lehet a magasabb vércukorszint miatt, ami kiszáradáshoz vezet, illetve amiatt, mert ilyenkor többet jár vizelni.

Fáradtság: Ilyenkor a sejtek, illetve az izmok kevesebb cukorhoz jutnak, és nincs miből energiát nyerniük.

Homályos látás: Az abnormálisan magas vércukorszint következtében a szemlencsére egy folyadékréteg húzódhat, ami homályos látást eredményez.

Folytonos farkaséhség: A test sejtjei nem jutnak elég cukorhoz, így a szervezet azt érzi, hogy nagyon éhes.

Megmagyarázhatatlan hányinger: A vér magas cukorszintje hányingert is okozhat.

Természetesen még számos jele lehet a gyermekkori cukorbetegségnek, de ezek a legjellemzőbbek, amiket könnyű észrevenni. Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor egyszerűen vérvétellel, vagy otthoni vércukorszint-mérővel ellenőrizheted az értéket.

 

Forrás: tudnodkell

Hasonló hírek

10 figyelmeztető jel, hogy túl kevés vizet iszol!

Mazsi

Csodás tibeti fogápolási gyógymód, hogy idős korunkra is erős maradjon a fogunk!

Mazsi

Fertőzésveszély: Halálos vírus közelít Magyarország felé

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------