Főoldal » Ha kifizeti, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet az ukrán hajóskapitány – ügyvédje nyilatkozott! – videók
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Ha kifizeti, óvadék ellenében szabadlábon védekezhet az ukrán hajóskapitány – ügyvédje nyilatkozott! – videók

Letartóztatását indítványozták annak az ukrán kapitánynak, akit halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése gondatlan alakzatával gyanúsítanak. 

A férfi ügyvédje, Élő Gábor a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozott. Közben kiderült, a bíró úgy döntött, elrendeli az ukrán férfi letartóztatását, azonban a kapitány óvadék ellenében szabadlábon védekezhet majd – nyomkövetővel a lábán -, ha a döntés jogerőre emelkedik. Az ügyészség fellebbezett az óvadék megállapításának lehetősége ellen, a férfi ügyvédje viszont komoly védői sikernek és korrekt bírói döntésnek tartja az ítéletet. 

Nem érzi magát bűnösnek és álláspontja szerint nem hibázott – ezt mondta el a kihallgatásán a nyomozóknak a csütörtökön meggyanúsított szállodahajó kapitánya. Minderről C. Yuriy ügyvédje, Élő Gábor beszélt a PestiSrácok.hu-nak, hozzátéve, hogy a kapitányt megviselte a tragédia. Portálunknak azt is elmondta, hogy ügyfelét a baleset után azonnal megszondáztatták, de tudomása szerint nem volt alkoholos befolyásoltság alatt, és nem is aludt el.

A védő közölte, hogy a hajókapitányt a halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése gondatlan alakzatával gyanúsítják. Élő Gábor utalt rá, hogy még több szakértői véleménynek is el kell készülnie, ráadásul a kisebb hajó roncsát még meg sem tudták vizsgálni a szakemberek. Megjegyezzük, a hajókhoz tartozik a repülőgépek fekete dobozaihoz hasonlító eszköz, amely a rádióforgalmat és a hajók útvonalát rögzíti.

Ezt a rendőrség információink szerint lefoglalhatta, annak tartalmát ellenőrizte, így feltételezhető, hogy ez az ügyben perdöntő lehet. Élő Gábor a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, hogy nehéz a bizonyítási eljárás, hiszen sok szakértő véleményére – elsősorban nautikai és áramlástechnikai  – szükség lesz. Álláspontja szerint az eddig rendelkezésre álló adatokból kizárólag szakember tudja levonni a konzekvenciát. Úgy gondolja, hogy arra utaló bizonyítékok is vannak, mely szerint a Hableány felelőssége sem kizárható. Megtudtuk azt is, hogy a balliberális sajtó híreivel ellentétben a szállodahajó kapitánya jelezte elsőként  – 21 óra 8 perckor – a Navinfo rendszerén, hogy baleset történt. Az iratokban az is szerepel, hogy a jelzést követően, 21.10-kor megindultak a mentők, az ügyvéd szerint tehát a hatóság nem késlekedett, ügyfele pedig nem hibázott.

A férfi ügyvédeivel még az ítélet meghozatala előtt sikerült interjút készítenie portálunknak, melyben olyan részleteket is elárultak, ami a rögtönzött sajtótájékoztatón nem hangzott el. Íme:

A BÍRÓSÁG A BUDAPESTI VI. ÉS VII. KERÜLETI ÜGYÉSZSÉG INDÍTVÁNYA ALAPJÁN ELRENDELTE A HAJÓSKAPITÁNY LETARTÓZTATÁSÁT

A Fővárosi Főügyészség közleményt adott ki, ebben azt írják, hogy a Duna budapesti szakaszán 2019. május 29-én, az esti órákban történt vízibaleset ügyében a nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására. A nyomozási bíró a mai napon egy hónapra elrendelte a hajóskapitány letartóztatását. A bíróság emellett megállapította, hogy a gyanúsított – a végzés véglegessé válását követően – 15 millió forint óvadék letétele eseténBudapest területén bűnügyi felügyeletbe kerülhet, nyomkövető eszköz alkalmazása mellett.

Az óvadék lehetőségének megállapítása ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be.

pestisracok

Hasonló hírek

Figyelem! Rendőrnek adták ki magukat a csalók! A RENDŐRSÉG keresi őket! Oszd meg!

Géza

Döbbenet az M7-es autópályán: 120-as tempónál kényeztette utasa a sofőrt

Géza

Kiderült, mi okozta az óbudai robbanást, gyerekeket is kimenekítettek a kigyulladt épületekből – Újabb fotók

Géza