Image default
Belföldi hírek

Ha kell, Mezőhegyesig épül a határzár a román határon

forrás: MTI

Szükség esetén a hármashatár és Mezőhegyes között épülhet meg a határzár a román-magyar határon – jelentette ki Lázár János csütörtökön Makón.

 határzár

Valóban fennáll a veszélye annak, hogy megjelenhetnek migránsok a magyar-román határon – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője egy résztvevő kérdésére válaszolva az egyik helyi általános iskolában rendezett lakossági fórumon.

A Magyar Honvédség jelentős erőket állomásoztat a hódmezővásárhelyi laktanyában, és oda érkeztek a munkájukat segítő cseh és szlovák egységek is. Amennyiben szükséges, rövid idő alatt képesek a határzár megépítésére az érintett szakaszon – hangsúlyozta a politikus mintegy kétszáz ember előtt. Hozzátette: a kormány meg fogja akadályozni, hogy illegális bevándorlók jöjjenek Makó térségébe.

A határzár megépítése és a határ megerősített őrzése a szerb-magyar és a horvát-magyar határszakaszon már bizonyított. Idén összesen mintegy 400 ezer bevándorló érkezett Magyarországra, a határzár elkészülte óta azonban gyakorlatilag nem jön senki – közölte Lázár János.

Az Európai Unióban vannak országok, melyek meghívót küldenek a bevándorlóknak. Magyarország azonban nem akar egyetlen bevándorlót sem befogadni – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

“Ha a bevándorlókra költjük pénzt, nem lesz béremelés” – mondta Lázár János, hozzátéve: nekünk magyaroknak a magyarokat kell támogatni, a magyar családokat, hogy gyereket vállalhassanak, az embereket, hogy megélhessenek, a vállalkozókat, hogy munkahelyeket teremtsenek.

A miniszter kifejtette, Magyarország számára a következő két év legjelentősebb ügyeinek egyike az energiaszolgáltatás lesz.
Újabb rezsicsökkentés előtt nyitja meg a lehetőséget, ha a gáz- és áramszolgáltatás állami kézbe kerül. Ma a lakosság által vásárolt gáz ára 5, az áram ára több mint 30 százalékkal magasabb, mint Németországban – tudatta a politikus.

Jövő ilyenkor már 3,5-4 millió embernek – köztük a makói polgároknak is – az állam szolgáltatja majd a gázt és az áramot – mondta Lázár János.

 

Hasonló hírek

50 rendőrt küld Szlovákia Magyarországra

Edit

Ennyi volt, már ki is jöttek a Parlamentből az ellenzéki képviselők – Így tettek esküt a lépcsőn – fotók

Géza

Magyar világsiker a lombik-programban

info