Főoldal > Hírek > Életmód > Gasztronómia, vega > Ha így főzöd, biztos, hogy nem reped szét a húsvéti tojás
Ha így főzöd, biztos, hogy nem reped szét a húsvéti tojás
Fotó. Pinterest

Ha így főzöd, biztos, hogy nem reped szét a húsvéti tojás

Hirdetés

Bosszant, hogy ahány­szor csak to­jást főzöl, min­dig szét­re­ped a héja? Meg­mu­tat­juk, mi­lyen trük­kök­kel ke­rül­he­ted el ezt a kel­le­met­len­sé­get!

Számtalan házi praktika létezik, amellyel megelőzheted, hogy a főtt tojás héja megrepedjen főzés közben. Az egyik tipp szerint a legjobb, ha pár órával főzés előtt kiveszed a hűtőből a tojást, hogy szobahőmérsékleten kerüljön a vízbe. A tojást hideg, egy evőkanál sóval elkevert vízbe tedd, és lassan forrald fel a vizet, majd a forráspont elérése után azonnal tedd takarékra, hogy a zubogva forró folyadék ne dobálja ide-oda a tojást.

Ha így főzöd, biztos, hogy nem reped szét a húsvéti tojás

Fotó. Pinterest

Az is jó megoldás, ha a tojás gömbölyűbb végébe egy icipici lyukat ütsz egy tűvel, hogy kiegyenlítődjön a tojás belseje és külseje közti nyomáskülönbség. Alufóliába csomagolva is megfőzheted a tojást, ám számíts rá, hogy a kemény tojáshoz szükséges 8-9 perces főzési idő ilyenkor egy perccel meghosszabbodik. A tojások vízbe helyezéséhez használj evőkanalat.

Ha így főzöd, biztos, hogy nem reped szét a húsvéti tojás 1

Fotó. Pinterest

A nagyon friss tojást főzés után nehezebb megpucolni, főzésre jobb, ha pár naposat használsz. Amikor kiveszed a főzővízből, hideg vízzel öblítsd le, hogy könnyen lejöjjön a héja.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox