Image default
Egészség - betegség

Ha ezt meglépik, búcsút inthetünk a gyilkos kórnak

Egy ártatlan, féléves kislány halála miatt nemrég ismét a középpontba került a kegyetlen, gyors lefolyású betegség.

Hamarosan több védőoltás is ingyenes lehet, köztük az igen veszélyes, B típusú agyhártyagyulladás elleni vakcina is – jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gyakran halállal végződik a kezdetben influenzának tűnő tüneteket produkáló, majd hirtelen magas lázzal, esetenként nyakmerevséggel, elviselhetetlen fejfájással vagy éppen módosult tudatállapottal támadó agyhártyagyulladás. Az Országos Epidemiológiai Intézet adatai szerint 2006 és 2015 között 491 megbetegedés történt hazánkban, közülük 70 végződött halállal. A statisztikán az elmúlt esztendő sem javított,

2016-ban kilenc emberrel végzett agyhártyagyulladás…

Eddig több mint 100 ezer forintba került a megelőzés

A betegség kezelésére léteznek ugyan különféle antibiotikumok, ám mivel a kór rendkívül gyors lefolyású, ezek a szerek nem mindig mentik meg a páciens életét. Ráadásul minden ötödik túlélőnél maradandó idegrendszeri károsodást okozhat az agyhártyagyulladás. Annak is különösen a C és B típusa a leggyakoribb hazánkban. A szakemberek éppen ezért hangsúlyozzák a megelőzést. A gyermekenként mintegy 20-30 ezer forintos kiadást jelentő C típus elleni védőoltást 2 éves korig már idén januártól ingyenessé tette az állam, ám a jóval drágább, négy alkalommal beadandó, összesen 100 ezer forintnál is többe kerülői B típus elleni védelmet a családoknak kellett megoldaniuk.

Ezért jelenthet komoly segítséget, ha a kormány a jövő héten elfogadja azt a javaslatot, ami 100 százalékos támogatást jelent a B típusú agyhártyagyulladás ellen.

 

Hasonló hírek

Itt a Gyógyulónapló, ami lelket önt a rákkal diagnosztizált emberekbe

Mazsi

Illegális olajjal gyógyította meg magát egy rákos férfi

info

A sok vitamin inkább árt, mint segít

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------