Főoldal > Hírek > Életmód > Életmód hírek > Ha ezt az érzést tapasztalod éjszaka, egy nagyon komoly problémával kell szembe nézned!
Ha ezt az érzést tapasztalod éjszaka, egy nagyon komoly problémával kell szembe nézned!

Ha ezt az érzést tapasztalod éjszaka, egy nagyon komoly problémával kell szembe nézned!

Hirdetés

A zsibbadás gyakori panasz, melynek korrekt leírása legtöbbször nagyon nehéz. Mégis nagyon fontos, hogy a zsibbadásérzés jellegét minél jobban körülhatároljuk, mert a jó leírás fontos támpontot jelent az orvosnak, aki ez alapján hamarabb rátalálhat a kiváltó okra.

A zsibbadást a betegek általában olyan érzéshez hasonlítják, mintha a bőrt sok apró tűvel szurkálnák, vagy hangyák szaladgálnának a bőr alatt, esetleg erős csiklandozó érzéshez hasonlítják. Leggyakrabban a végtagok zsibbadása fordul elő, de nem kizárólagosan.

Sok ember csak éjszaka, alvás közben tapasztalja a lábzsibbadás kellemetlen érzését, amelyek sokkal komolyabb dolgokra hívják fel a figyelmet, mint azt gondolnánk!

Oka

Elsődleges tünetei közé az örökletes dolgok tartoznak, amelynek oka egyrészt az agyban keresendő. Másrészt okozhatják egészségügyi problémák is, köztük a terhesség, a vérszegénység, a károsodott perifériás idegek, a károsodott vesefunkció és egyéb degeneratív betegségek.

Emellett bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet lábzsibbadás, de kiválthatja még a kávé, az alkohol és a nikotin bevitel is.

Ha a fent említett módon hasonló tüneteket tapasztalunk, mindenképp keressük fel háziorvosunkat, aki egy részletes vizsgálat által segít kizárni bizonyos lehetséges betegségeket.

Forrás: tudasfaja.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: