Image default
Egészség - betegség

Ha ezt az édességet eszed minden nap, biztos, hogy egészséges leszel

Hi­he­tet­len, mi­lyen erő­vel hat az egész tes­tedre. Ser­kenti az agy­mű­kö­dést, az im­mun­rend­szert, de még a sze­xu­á­lis éle­tedre is jó ha­tás­sal lehet.

Kutatások igazolták, hogy a naponta fogyasztott fekete csokoládé összefüggésbe hozható az egészséges szívműködéssel. 1100 felnőtt étkezési szokásait és életmódját vizsgálták tudósok 2 éven át, és arra a következtetésre jutottak, hogy a napi rendszerességgel fogyasztott csokoládé alacsonyabb, azaz kedvezőbb inzulinrezisztencia- eredményeket mutat. A magas eredmény a szívbetegségek egyik fő kockázati tényezője.

A csokoládérajongók külsőleg is fiatalabbnak néznek ki a koruknál. Fizikailag aktívabbak, kevesebb krónikus betegségben szenvednek.

Ha ezt az édességet eszed minden nap, biztos, hogy egészséges leszel

De az is bizonyított tény, hogy a csokoládé serkenti az agy megismerő funkcióját, erősebben működteti a memóriát, javítja a térbeli tájékozódási képességet és az érvelési készséget.

Kedvenc édességünk pozitív hatását a benne található flavonoidok okozzák. A fekete csokoládé tartalmazza a legmagasabb flavonoid- mennyiséget, ezért ebből a finomságból érdemes igazán jó minőséget vásárolni.

A szőlő, az alma, a vörösbor szintén magas flavonoidtartalmú.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Napi egy tál quinoa az örök élet titka

info

Te tudod, hogy mekkora az egészséges vérnyomás? Új érték lett érvényes

Mazsi

Hihetetlen, amit ennek a pontnak a masszírozása eredményez!

Mazsi