Főoldal » Ha elindul alattad az elefánt
Ázsia

Ha elindul alattad az elefánt

Milyen elefántháton utazni, vagy Egyiptomban tevegelni úgy, hogy a túravezető magunkra hagy? Dr. Kiss Róbert Richard Prima Primissa díjas turisztikai újságíró elmesélte a nézőknek a Petőfi LIVE Én vagyok itt című műsorában.

elephant_ride

Dr. Kiss Róbert Richard igazi világjáró. Az elmúlt évtizedekben 174 országban járt már, így nem meglepő, ha van mit mesélnie a hallgatóknak. Élményeit és tapasztalati ezúttal is megosztotta a közönséggel. A legizgalmasabb utazásairól, valamint a legérdekesebb közlekedési eszközökről mesélt a nézőknek.

Az elefánt túra igazán izgalmas, de az újságíró is megtapasztalta, hogy abszolút nem veszélytelen elefántháton közlekedni. Egy elefánt túrán vettek részt Ázsiban ismerőseivel, hogy átkeljenek a dzsungelen, amikor az elefánt – amin ült az újságíró – hirtelen kisétált a sorból és elindult vágtában a közeli tó felé, ahol rengeteg varánusz tanyázott. Kiderült, hogy az elefánt csupán megszomjazott, így miután ivott, hamar visszatért a csoporthoz.

Egyiptomban a tevegelést is kipróbálta az újságíró, azonban az sem úgy alakult, ahogyan azt eltervezte. Az Oázist szerették volna felkeresni, amikor félúton a túravezető meggondolta magát és az eredeti ár helyett egy jóval magasabbat kért. Miután az újságíró közölte, hogy ezt az összeget nem fogja kifizetni, a túravezető ott hagyta a sivatagban egyedül. Körülbelül 10-15 perc után visszatért a túravezető, de azt dr. Kiss Róbert Richard is megtapasztalta, hogy érdemes megtanulni tevét irányítani.

Extrém kalandokban nem volt hiánya. Járt már szegény és gazdag országokban is, de azt dr. Kiss Róbert Richard is elmondta, hogy “utazni már csak azért is tanulságos, mert az ember utána átértékeli a saját életét”. Rengeteg területen járt, ahol a jóval szegényebb lakosoknak nem járt a mindennapi betevő, élelem, vagy kilométereket kellett sétálniuk vízért. Bár imádja az utazást, Magyarország mindig is fontos volt számára. Szeret itt élni, de szereti felfedezni a világot is.

 

Forrás: világszám

Kép: http://www.stockphotosforfree.com

Hasonló hírek

A turisták egy kiszáradt folyómederben filmeztek a sivatagban… néhány perccel később mindannyian kiabálni kezdtek – VIDEÓ

Mazsi

Tündérvilággá változtatták a japán erdőket a világító szentjánosbogarak

Edit

Nishinomaru Kert, Osaka, Japán

info