Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Gyurcsány támadást indít a főpolgármester ellen?

Feszültséget okoznak a baloldalon a Karácsony Gergely által kitalált fővárosi kerékpársávok

– ez jelent meg több, egyébként baloldalinak tartott felületen.

A XVIII. kerület DK-s polgármestere nyilvánosan is nekiment a „gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó” kerékpársávoknak.

A hírek szerint Gyurcsány Ferenc DK-elnök „személyesen irányítja” a főpolgármester elleni támadást, mert így akarja átvenni az irányítást a baloldalon a DK.

A helyi kerületi politikára rálátók szerint már a 2022-es ellenzéki miniszterelnök-jelölti állítási harc egyik felvonása lehet az a Facebook-bejegyzés, amelyet vasárnap késő este tett közzé a fővárosi XVIII. kerület DK-s polgármestere.

Szaniszló Sándor ugyanis lényegében nekiment a Karácsony Gergely által támogatott Üllői úti kerékpársávoknak.

Azt írta: ellenzi a kerületiek meghatározó többsége az Üllői úton és a Nagykörúton kialakított, gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat, és a XVIII. kerület polgármestereként tárgyalásokat kezdeményez a fővárossal a hátrányok megszüntetéséről vagy egy kompezációs csomag kidolgozása érdekében.

A „balliberális holdudvarhoz” köthető Publicus Intézet által készített közvélemény-kutatásra hivatkozva posztolt két grafikát, amelyekből az olvasható ki, hogy a kerületi lakosok körében végzett kutatás szerint az ott élők 46 százaléka ellenzi vagy inkább ellenzi az új kerékpársávokat.

Egy másik kérdésre pedig a válaszadók több mint kétharmada mondta azt, hogy nagyon károsnak vagy inkább károsnak tartja az autósok számára ezeket a sávokat. Az egyik népszerű fővárosi közlekedéssel foglalkozó Facebook-csoport vezetője kifejtette: nem tartja indolkoltnak a sávok fenntartását, hiszen a hidegebb idő beköszönte után abszolút nem lesznek azok kihasználva.

Az M1-en a kerület korábbi polgámestere, Ughy Attila úgy fogalmazott: rendkívül balesetbeszélyes ez a megoldás, és a torlódások is mindennapossá váltak az Üllői út környékén.

Elmondta: nem a kerékpárutak fejlesztésével van a baj, hanem a kivitelezés módjával. Példaként felhozta: Tarlós István korábbi főpolgármester és a tavaly leváltott helyi kerületi vezetés egy kidolgozott koncepciót hagyott az új főpolgámesterre, aki szinte azonnal leállította ezeket a fejlesztéseket.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya a XVIII. kerületi DK-s polgármester posztját nem kommentálta.

M1

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Aratókoszorú a Szent István-bazilikában

Géza

Fél órán át feküdt az úttesten, senki nem segített a haldokló férfin

Edit

Nógrádi szervezett embercsempészetet látott a szerb-magyar határon

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian