Image default
Belföldi hírek

Gyurcsány szerint kezet kell nyújtani a menekülteknek

Két nap alatt kétszer is kiállt amellett Gyurcsány Ferenc, hogy „kezet kell nyújtani” a menekülteknek. A parlamentben és pártja keddi, győri tüntetésén is erről beszélt a volt kormányfő. Úgy fogalmazott, hogy néhány ezer embertől nem ijedhet meg Magyarország, csak azért mert más színű a bőrük.

Senki sem akarja Európa kultúráját megváltoztatni, az unióban pedig nincs vita a bevándorlásról – legalábbis Gyurcsány Ferenc szerint, aki kedden néhány százfős győri közönsége előtt fejtette ki migrációval kapcsolatos gondolatait.

A Demokratikus Koalíció elnöke a betelepítési kvóták kapcsán azt mondta: szerinte Magyarország számára nem jelenthet gondot néhány ezer migráns betelepítése, ha meg mégis, akkor nem a bevándorlókkal, hanem az országgal van a baj.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc kész lenne bevándorlóországgá tenni Magyarországot. Simon Róbert kormánypárti képviselő szerint ezt bizonyítja az is, hogy Gyurcsány Ferenc pártjának uniós képviselői akárhányszor csak dönteni kellett, mindig a bevándorlás mellett álltak ki az Európai Parlamentben.

Legutóbb szeptember elején a DK képviselői a Magyarországot elmarasztaló Sargentini-jelentés mellett szavaztak. Niedermüller Péter ezt azzal indokolta, hogy Sargentini-jelentés csak vissza akarja téríteni Magyarországot az európai családba.

A DK országgyűlési képviselője szerdán úgy fogalmazott: néhány ezer migráns befogadása nem fogja megváltoztatni Európát. Arató Gergely azt mondta: Európa kultúrája alapvetően a zsidó keresztény gyökereken alapul, és ez nem fog megváltozni attól, hogy évente esetleg pár ezer menekültet befogad Európa, ha erre szükség van.

A migráció a szocialisták szerint sem veszélyes. Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője a Sargentini-jelentés vitájában kokárdával a kezében bizonygatta, hogy azért szavazza meg azt, mert az az országot védi. Holott a politikus 2015-ben még úgy gondolta: az ország védelmében nem szavazhat meg olyan javaslatot, amely egész Magyarországot büntetné.

Most ő is azok között volt, akik megszavaztak egy olyan jelentést, amely a hetes cikk szerinti eljárás megindítását javasolja Magyarországgal szemben.

A Magyarországot elítélő jelentés elfogadását egyébként az LMP és a Jobbik is segítette. A két párt képviselői ugyan tartózkodtak a szavazásnál, a szabályok átalakítása miatt azonban ezek a voksok – közvetve bár – de megkönnyítették a dokumentum elfogadását.

Képek: 24.hu, blikk, propeller

Forrás: M1

Hasonló hírek

Soros György hazaköltözik Magyarországra?

Géza

Éjfélkor lezárták a magyar-horvát zöldhatárt

Edit

Erősebb a Fidesz, mint négy éve volt – mondta Orbán Viktor

Edit