Hirmagazin.eu
Főoldal » Gyurcsány Ferenc túlzás nélkül bohócot csinált a Momentumból..
Belföldi hírek

Gyurcsány Ferenc túlzás nélkül bohócot csinált a Momentumból..

Másodszor is felfüggesztette tisztségéből Göd Momentumos polgármesterét a város képviselő-testülete.

Balogh Csaba így újabb egy hónapig nem gyakorolhatja a jogköreit. A keddi testületi ülésen megjelent a helybéliek egy csoportja, akik bekiabálásokkal próbálták zavarni a munkát.

Gödön hónapok óta feszült a helyzet, mert nem tud együtt dolgozni a polgármester a többi baloldali párttal.

Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András többször is egyeztetett, de nem sikerült megoldani a helyzetet – hangzott el az M1 Híradójában.

„Milyen üzenete lehet a gödi döntésnek? A gödi minta példa lehet minden önkormányzat számára. Ha most érted sem állnak ki, értem sem fognak”

– saját pártjához intézett költői kérdéseket a DK-s tagságát frissen felfüggesztő Szilágyi László.

A képviselő két társával együtt elvileg azért intett búcsút a párt frakciójának, mert Gyurcsány Ferenc szerintük nem állt ki mellettük eléggé, amikor Fekete-Győr Andrással pártelnöki szinten tárgyalt a Gödön kialakult ellentétekről. Szilágyi László erre utalt kedden a képviselőtestület előtt is, de a nyílt ülésen résztvevő gödiek alig hagyták szóhoz jutni.

A gödiek véleménynyilvánítása odáig fajult, hogy

az ülést vezető LMP-s Fülöp Zoltánnak ideiglenesen meg kellett szakítania a napirendet.

A résztvevők percekig egymásra licitálva kiabáltak. Volt, aki köpönyegforgatónak nevezte a vitázó pártokat.

A gödi háború azután robbant ki, hogy a DK-s, jobbikos és LMP-s képviselők július elején kiváltak az addig a momentumos Balogh Csaba által vezetett közös baloldali frakcióból.

Egyebek mellett azért, mert egy hangfelvétel alapján a DK azt állította, hogy a momentumos polgármester fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit. Nem sokkal ezután többségi szavazással felfüggesztették Balogh Csabát és fegyelmi eljárást is indítottak ellene.

Gyurcsány Ferenc és a Momentum elnöke, Fekete Győr András vasárnap találkozott a Balatonon,

elvileg azért, hogy rendezzék a gödi ügyeket, és megmutassák: rendben van az együttműködés a baloldalon. Az akció után azonban ennek épp az ellenkezője történt: a három DK-s képviselő felfüggesztette párttagságát, mondván, hogy nem a budapesti pártközpontoknak akarnak megfelelni.

Csakhogy a frakcióból kilépő képviselőket nem zárták ki a pártból, sőt, Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán nem is reagált a hírre. A három politikus ezután a keddi ülésen a pártelnökök békekötése ellenére megszavazta, hogy Balogh Csaba momentumos polgármester ellen újabb fegyelmi eljárást indítsanak, a momentumos városvezető így további 30 napig nem gyakorolhatja a polgármesteri jogköröket. Az egyébként DK-s előterjesztést a képviselőtestület többsége is támogatta.

Bejött Gyurcsány trükkje

– így írt az ügyről az Origo. A portál szerint a DK elnöke a felfüggesztés után lebegő pozícióban hagyta gödi politikusait, akik ezután azt csinálhattak, amit akartak, a párttagság felfüggesztésével nem kellett betartaniuk a baloldali szövetség belső szabályait.

Az Origo hozzáteszi: a végeredmény, hogy Gyurcsány Ferenc túlzás nélkül bohócot csinált a Momentumból. A trükk pedig azt mutatja, hogy a DK elnöke könnyedén alázza meg Fekete-Győr András pártját.

M1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ezzel a módszerrel verhetik át Fekete Pénteken

Edit

Ötezer forinttal növekszik a nettó fizetés az első házasságkötés után

Edit

Döntött az országgyűlés: bevezetik a nagyszülői gyedet – Itt vannak a részletek

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------