Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Gyurcsány Ferenc: “……Hajrá Orbán Viktor!”

Izraeli katonák jöttek 2006 őszén Budapestre

Százhúsz izraeli katona érkezett Magyarországra nem sokkal a 2006. október 23-i összecsapások előtt, hogy “rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzen” – derül ki a Stratfor amerikai hírszerzési cég elemzőinek összeesküvéselmélet-szerű elemekben gazdag levelezéséből, amelyet a WikiLeaks közölt. A WikiLeaks 2012-ben kezdte meg a birtokába jutott mintegy ötmillió straforos e-mail publikálását.

“2006 őszén, Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök idején egy izraeli gép szállt le a budapesti reptéren, 120 izraeli katonával a fedélzetén. A katonák azért érkeztek az országba, hogy rutin terrorelhárítási gyakorlatokat végezzenek. A magyar média nem adott hírt a gép távozásáról. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy éppen ebben az időben az 1956-os forradalom 50. évfordulóján tartott békés megemlékezést azonosító szám nélküli, fekete maszkos rendőrök brutálisan szétverték” – írta 2010 márciusában a Stratfor egyik munkatársa, Klara E. Kiss-Kingston a szintén stratforos Sean Noonan-nek. Kiss-Kingston a 2010-es izraeli kémgépek magyarországi berepülése kapcsán elevenítette fel a magyar-izraeli titkosszolgálati kapcsolatokat.

Lovasrendőrök az Erzsébet körúton 2006 október 23-án

Lovasrendőrök az Erzsébet körúton 2006 október 23-án, Fotó: Beliczay László / MTI

Az amerikai titkosszolgálatok legfontosabb alvállalkozójának számító Stratfor munkatársai a kiszivárogtatott levelezésben arról értekeznek, hogy mi lehetett az izraeli kémrepülők feltűnésének az oka, illetve, hogy mit csináltak a magyar légtérben.

A berepülést annak a szíriai-magyar férfinak a meggyilkolásával hozták összefüggésbe, aki a 2010-es e-mailezésben az  “évszázad pénzügyi csalásaként” emelgetett Kulcsár-ügyben segítette a rendőrséget. A pénzmosásos-sikkasztásos ügyben Medgyessy Péter és Gyurcsány Ferenc neve is felmerült.

A stratforosok szerint Gyurcsány segített eltussolni “az országból óriási pénzösszegeket eltüntető” brókerbotrányt, amihez bankárként szerintük Medgyessynek is köze volt. Ennek a műveletnek a része lehetett a befolyásos pénzváltóként ismert szíriai-magyar férfi meggyilkolása is.

Az 52 éves Trache Bassamot 2010. március 17-én reggel lőtték le Rákosszentmihályon, amikor autójával egy piros lámpánál várakozott. A támadó a lövések leadása után egy táskát vett ki az autóból, majd gyalog menekült el.

A kettős állampolgárságú szír férfi húsz éve élt Magyarországon, állatorvosi diplomát szerzett, de egyéb vállalkozásokból, feltehetően pénzváltásból tartotta fenn magát. Akkori sajtóhírek szerint a Doki becenévre hallgató férfi a brókerbotrány egyik szír szereplőjének megtalálásában segített a rendőröknek. A férfi ellen 1997-ben a X. kerületi Gyakorló utcában követtek el hasonló támadást, de akkor nem sérült meg. Ezen kívül egy 2006-ban történt önbíráskodási ügyben is érintett volt.

——————–

„Mióta bizonyossá vált, hogy a Fidesz megnyeri a (2010) április 11-i választásokat, és a párt világossá tette, hogy az elmúlt időszak  összes korrupciós ügyét ki fogja vizsgálni, bárkit, aki a szíriai-magyar férfihoz hasonlóan információt szolgáltathat a rendőrségnek az izraeli kapcsolatokkal terhelt nagy volumenű korrupciós ügyekről, likvidálni fognak” – áll a Stratfor-szakértők e-mailjeiben.

——————–

Mi a Stratfor?

A hírszerzésre szakosodott austini vállalatot 1996-ban alapították. Wikipédia-oldala szerint stratégiai, taktikai és a megrendelő igényeire szabott hírszerzéssel foglalkozik, továbbá az írott és az elektronikus sajtóról szóló elemzéseket, céges biztonsági valamit geopolitikai elemzéseket készít.

———————

A levélből az is kiderül, hogy a kémgépek azon a napon jártak a magyar légtérben, amikor a szíriai férfit megölték. Az eset előtt két hónappal Gyurcsány Izraelben járt, ahol nem tudni miről tárgyalt. “Mivel a pártja nagy bajban van, engem egyáltalán nem lepett meg a kémrepülők feltűnése” – írta az elemző.

A szíriai pénzváltót autójában lőtték le

A szíriai pénzváltót autójában lőtték le, Fotó: Lakatos Peter / MTI

A Magyaroszágra érkező, Gulfstream V-ös típusú izraeli gépek a legmodernebb hírszerzési eszközökkel voltak felszerelve. A zsidó állam direkt titkosszolgálati akciók végrehajtására vásárolt ilyen gyártmányű gépeket. A Honvédelmi Minisztérium álláspontja szerint a gépek diplomáciai szolgálatot teljesítettek.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Gyurcsány Ferencet is. A volt miniszterelnök reakciója ez volt:

Gyurcsány: “A hülyeségnek nincs határa

Ha viccelődni lenne kedvem, akkor azt mondanám, hogy az izraeli terrorelhárítók a szemlőhegyi házam kertjében sátoroztak, és onnan indultak a bevetésre, most pedig nagyon meg vagyok ijedve hogy lelepleződtem” – reagált a volt miniszerelnök a legfrissebb WikiLeaks-anyagokra, amelyek meglehetősen bizarr színben tüntetik fel.

A Stratfor elemzőinek kiszivárgott levelezése szerint ugyanis Gyurcsány Ferencnek köze lehetett a brókerbotrány eltussolásához, valamint ahhoz, hogy – értesülésük szerint – 2006. október 23-án izraeli katonák is lehettek a budapesti tüntetőkre támadó egyenruhások között.

“De ez az ügy nem vicces, hanem tragikomikus. Nem tudom, miért kell ennyire félni tőlem, lassan minden napra jut egy titkosszolgálati leleplezés, de nagyon nem bánom, hogy a bírálóimnak remeg a lába” – folytatta Gyurcsány.

“Ami meg a lényeget illeti: ekkora marhaságot már régen olvastam. Szerintem az olyan kötelező szavakon kívül, mint az “és” és az “az” egyetlen érdemi igaz állítás nincs a levelekben. Bátorítom a mai kormányt, amely hozzáfér minden adathoz, a bevetési és repülési jegyzőkönyvekhez, naplókhoz, hogy hozzon mindent nyilvánosságra, amije van, nem kell a személyiségi jogaimmal sem foglalkozniuk. Hajrá Orbán Viktor!”

Arra a kérdésre, hogy miről tárgyalt Izraelben a szír férfi meggyilkolása előtti hetekben, a volt miniszterelnök elmondta, hogy külföldi útjairól, az ott folytatott tárgyalásokról mindig rendre beszámolt. “Izraelben semmilyen bizalmas megbeszélést nem folytattunk, hadiipari, biztonsági, nemzetbiztonsági kérdésekről érintőlegesen sem beszéltünk, még a feltételezés abszurd és légből kapott.”

Rendőrök a Deák téren 2006. október 23-án

Rendőrök a Deák téren 2006. október 23-án, Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

Gyurcsány magyarázkodott, hogy nem érti, miként lehetett volna szerepe a brókerbotrányban, pláne annak eltussolásában: amikor a botrány kitört (2003 június), sportminiszter volt, amikor pedig miniszterelnök lett (2004 szeptember), a büntetőeljárás már javában zajlott, nem volt mit eltussolni.

A Demokratikus Koalíció elnöke 2006 őszéről, és az állítólagos izraeli katonai szerepvállalásról így nyilatkozott: “persze, G.I. Joe-kat öltöztettünk be, sőt, volt egy különleges szakasz földönkívüli is, őket meg embernek maszkíroztuk. Tényleg, az emberi hülyeségnek nincs határa. A miniszterelnöknek nyilván nem dolga, hogy a rendőrség különböző nemzetközi együttműködéseit ismerje. 2006-ről már mindent tudunk. Ha máshonnan nem, az “elfogulatlan és mértéktartó” Balsai-jelentésből már rég tudnánk róla, hogy az izraeliek, a búrok és a dakoták milyen részt vállaltak az eseményekben” – fogalmazott a volt kormányfő.

——————–

Csak egy feltételezés volt

Az origónak sikerült elérnie az e-mailt küldő Kiss Klárát, aki azt mondta: „a magyar sajtóban olvasta, hogy megérkeztek az izraeliek 2006 tavaszán, hogy biztonsági kísérleteket végezzenek […] csak egy feltételezés volt olyan szempontból, hogy talán valami közük volt a magyar rendőrök kiképzéséhez”.

index, origo. Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nyugodtak lehetünk az ünnepen! Több ezer ember gondoskodik a biztonságról! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Aláírásgyűjtés indult azért, hogy az EU a határon túli magyarokat ne migráns kisebbségekként kezelje

Géza

Soros György alapítványa Isten nélküli eszmét támogat 2019-ben is! Olvasd el, érdemes és oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------