Image default
Belföldi hírek

Gyurcsány Ferenc: Gergő mögül elment a támogatás – videó

Ahogy az várható volt, mindent borítottak Gyurcsány Ferencék azzal, hogy kihátráltak Karácsony Gergely mögül az ellenzéki előválasztáson.

A DK elnöke egy tegnapi interjúban próbálta elmagyarázni, hogy szerinte miért nem jó főpolgármester-jelölt Karácsony Gergely. Amire egyébként nem ő jött rá, hanem mások szóltak neki, de most már Gyurcsány Ferenc is így látja. Az MSZP viszont kitart Karácsony Gergely mellett, ami előrevetíti az MSZP-DK háborút – közölte az M1 Híradója.

A tagság nyomására hátrált ki Karácsony Gergely mögül ” – Gyurcsány Ferenc így mentegetőzött amiatt, hogy pártja immár Kálmán Olgát támogatja a főpolgármester-jelöltek között. A DK elnöke szerint, mivel a DK-sok nem hisznek Karácsony Gergelyben, nem volt más választása, mint leváltani.

Attól, hogy ő megváltoztatta a véleményét, én nem fogom a sajátomat” – Gyurcsány Ferenc szavaira Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált. A most már csak az MSZP és a Párbeszéd támogatását élvező zuglói polgármester azt írta, „baromira unja azt a játszmát az ellenzéki térfélen, hogy azt méricskéljék, melyikük a legnagyobb kicsi.”

Ugyanerről beszélt pénteken az ATV-ben is és hozzátette, „biztos abban, hogy az előválasztást a DK nélkül is meg fogja nyerni.” 

A DK viszont Kálmán Olgáról gondolja ezt. A műsorvezető szombaton közösségi oldalán be is jelentette, hogy egy nap alatt szerezte meg a jelöltséghez szükséges 2000 aláírást.

A versenyben láthatóan a szocialisták sem akartak lemaradni. Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes a Facebookon Karácsony Gergely támogatására buzdított. A zuglói polgármester pedig azt írta, „hiába gyűltek össze neki is a szükséges aláírások, folytatja a kampányt.”

Kálmán Olga minden látható előzmény nélküli jelölése miatt Karácsony Gergely pénteken még meglepetten nyilatkozott. Azt mondta, „a bejelentés előtti estén még nem tudott Gyurcsány Ferencék döntéséről.” 

Gyurcsány Ferenc szerint viszont ő időben figyelmeztette Karácsony Gergelyt, hogy mint mondta, „baj lesz”. A DK elnöke a történtekre úgy emlékezett, „felhívta Karácsony Gergelyt és a beszélgetés alapján úgy érezte, hogy a zuglói polgármester hitelessége már nem a régi.”

Deák Dániel, a XXI. század politikai elemzője az M1-en arról beszélt, „az ellenzéki pártok a májusi eredmények fényében nyilvánosan is megkezdték azt a pozícióharcot, amelyet az európai parlamenti választások előtt csak a háttérben folytattak.” Hozzátette: „Kálmán Olga jelölésével az is világossá vált, hogy Gyurcsány Ferenc számára a legfontosabb, hogy leszámoljon az MSZP-vel.”

m1, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ez kemény lesz: két hétre teljesen bezárják a Déli pályaudvart

Mazsi

Jávor Benedek lesz a “P” listavezetője, aki a feltevést sem érti, hogy ők netán együttműködnének a Jobbikkal! Oszd meg!

Géza

Friss információk a lábatlani tömeges rosszullétről

Mazsi