Image default
Belföldi hírek

Gyurcsány Ferenc Facebook bejegyzése: A centrális erőtér összeomlott.

.. Mert a konstrukció lényege az volt, hogy mivel a Jobbik és a demokraták soha nem fognak tudni együttműködni, a Fidesz relatív többséggel is tartósan a hatalmi centrumban tud maradni.

De a helyzet megváltozott. A Fidesz foglalta el a radikális jobboldalt, a Jobbik meg behúzódott a mérsékelt jobboldalra, így megszűnt a korábban áthidalhatatlannak vélt távolság a kormánypárt bal- és jobboldali ellenzéke között.

Az önkormányzati választásokra készülve így állt elő az a helyzet, hogy települések, kerületek sokaságában egy az egy ellen küzdünk. 

Szavazhatsz a Fidesz vagy az egységes ellenzék jelöltjére.

Az eredmény valójában borítékolható. 

Ebben a felállásban, megreped a kormánypárt hatalmi monopóliuma, vége lesz annak a helyzetnek, hogy a központi és a helyi hatalom is egy kézben összpontosul. Létrejön a kormányzati hatalom helyi ellensúlya.

Lesznek kerületek, városok szabad nyilvánossággal, demokratikus közélettel, elegendő erővel, hogy ha kell, fellépjenek a diktatorikus központi hatalommal szemben.

Ezek a települések fogják táplálni az egyre egységesebb ellenzék erejét a későbbi küzdelmekre.

A ma kezdődő önkormányzati választási kampány ezért sokkal többről szól, mint hogy ki lesz a polgármester vagy valamelyik képviselő.

Az előttünk álló választás a Fidesz megbuktatásához vezető út egyik legfontosabb mérföldköve lehet.

Akkor tegyétek a dolgotokat!

.. eddig Gyurcsány Ferenc DK-elnök Facebook bejegyzése.., és most értelmezzük:

Magyraul, a Jobbik és a DK, akik kutya-macska “barátságban” voltak eddig, most összefogtak, és azt gondolják, hogy győzhetnek. Nem írom, hogy győzzön a legrátermettebb, mert Magyarországon nem az a mérvadó, hogy ki és milyen rátermett, hanem az, hogy ki és miit “tett le az asztalra”!

..De azért jó reménykedést, kedves Jobbik és DK – összefogás!

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Zárva a záhonyi határátkelő

Edit

Ha nincs Európai Néppárt, Magyarország ma nem tagja az EU-nak – mondta Orbán Viktor

Edit

Ennyit keresnek 2017 szeptemberétől a pedagógusok: kiszámoltuk, itt vannak az adatok

Géza