Image default
Külföld

Gyorsan szedi áldozatait a járvány, 7 halottja van már tőlünk délre

Nem csak ha­zánk­ban je­lent ha­tal­mas prob­lé­mát az influ­enza. Hor­vát­or­szág­ban több ezer fer­tő­zött van, rá­adá­sul nem kí­méli az em­be­re­ket a ször­nyű vírus. Heten már be­le­hal­tak a fer­tő­zésbe, az ol­tó­anyag pedig el­fo­gyott!

Mint a Ripost már megírtaMagyarországon megkezdődött az influenzajárvány. Múlt héten több, mint 19 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ. 

Ám a járvány nem csak hazánkban jelent problémát, déli szomszédunknál még rosszabb a helyzet. Horvátországban már 9 ezer ember fordult orvoshoz, de jelentések szerint ennek sokszorosa lehet valóban fertőzött.Ráadásul a horvátoknál már halálos áldozatai is vannak a járványnak.

„December óta csaknem kilencezer influenzás beteget regisztráltak, és már hét halálos áldozata is van a járványnak”

– nyilatkozta Vladimir Drazenovic, a Nemzeti Influenza Referencia Központ vezetője.

A szakember szerint az utóbbi tíz év legnagyobb járványa van mostHorvátországban, amely még 8 hétig is eltarthat magas intenzitással.Hozzátette, hogy a megbetegedések többségéért az influenza A vírus a felelős, amely veszélyesebb a tavalyi vírustípusnál.

A horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) szerint az idei influenzaszezonra csupán 350 ezer oltóanyagot rendeltek, amely már decemberre elfogyott, így nagy bajban vannak azok, akik védőoltást szeretnének beadatni maguknak.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Iszlamista hálózat felszámolásáról számolt be az FSZB

Géza

A spanyolországi választások legnagyobb győztese a bevándorlásellenes VOX lehet

Géza

Szívmasszással hozta vissza a kiscicát a halálból a tűzoltó – videó

Edit