Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Gyorsan hajtott, herbálos cigit szívott, vezetés közben SMS-ezett, majd halálra gázolt egy motorost Nyírcsászáriban

A Nyíregyházi törvényszék 4 év 6 hónap börtönre ítélte a drogfüggő autóst

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa március 21-én helybenhagyta a K. K. vádlottal szemben bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette, kábítószer-birtoklás vétsége miatt az elsőfokú bíróság által kiszabott 4 év 6 hónap börtönbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást, valamint a 4 évi közúti járművezetéstől eltiltást – írja a szon.hu.

A férfi, aki évek óta kábítószert fogyasztott, 2017. szeptember 1-jén a munkából hazaérve elvonási tüneteket észlelt magán, ezért elszívott egy herbálos cigarettát, emellett napok óta gyógyszert is szedett. Délután egy kisteherautóval közlekedett Nyírcsászáriban, amikor telefonján megnézett egy SMS-üzenetet, emiatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő, kivilágított motorosnak, aki a helyszínen meghalt. A vádlott az ütközés időpontjában 93-95, míg a motoros 49-51 km/órás sebességgel közlekedett.

A bíróság szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a férfi betartja a megengedett sebességet és nem tér át a baloldali forgalmi sávba. Megállapítást nyert az is, hogy a vádlott a balesetet megelőzően kábítószert és új pszichotrop anyagot használt, valamint gyógyszert vett be, melynek következtében a balesetet közvetlenül megelőző időpontban bódult állapotban volt.

Az ítélet jogerős.

Nyitókép: Pixabay
infostart

Hasonló hírek

Legyetek óvatosak, ha ma, vasárnap a Petőfi hídon jártok!

Géza

Újabb gyanúsítottat fogott el a rendőrség a 71 halott migráns ügyében

Edit

Feljelentéskiegészítést rendelt el a rendőrség a Pannonhalmi Főapátságban történtek miatt

info