Hirmagazin.eu
Főoldal » Gyorsabban nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon, mint Ausztriában
Itthon

Gyorsabban nőtt a vendégéjszakák száma Magyarországon, mint Ausztriában

Júniusban tovább nőtt a vendégéjszakák száma és a turisztikai ágazat árbevétele is hazánkban.

A Magyar Turisztikai Ügynökség számításai szerint 2019 első felében a vendégek, vendégéjszakák száma 2010 első félévéhez képest több mint 70 százalékkal, a szálláshelyek árbevétele pedig több mint 136 százalékkal nőtt.

Kassáról érkezett a magyar fővárosba Miriam Reistetterova, három napra. Nem először jár hazánkban, visszatérő vendégnek számít.

Rendszeresen jövünk Budapestre, egy évben legalább kétszer-háromszor ellátogatunk ide. Mi

Budapestet csak a Kelet Párizsának nevezzük.

Dolgoztam két évet Franciaországban, és Budapest hasonlóan gyönyörű, mint Párizs” – nyilatkozta Miriam Reistetterova az M1-nek.

Csodálatos, ahogy ezt a várost kettéválasztja a Duna, nem beszélve a Parlamentről és a Várról. Ez egy nagyon szép történelmi város” – tette hozzá. Nem Miriam az egyedüli, aki ezt a hotelt választja pihenése helyszínéül, a szálláshely szinte folyamatosan telt házzal üzemel.

A kezdetek óta magas a szálloda kihasználtsága

Kanel Gyula, a hotel vezérigazgatója azt mondta: a szálloda kihasználtsága a kezdetek óta magas, a vendégeik több mint 95 százaléka pedig külföldről érkezik.

Nálunk körülbelül 3-4 százalék maximum a magyar vendégek száma, azon felül mindenki külföldi. Túlnyomórészt turistákról van szó, akár egyéni, akár csoportos. A szálloda nyitása, 2016 óta, folyamatos fejlődést láthatunk mind foglaltság, mind bevételek terén” – mondta Kanel Gyula, a Hotel Moments vezérigazgatója az M1 Summa című magazinjában.

Nemcsak Budapesten magas a hotelek kihasználtsága. A KSH legfrissebb adatai szerint júniusban a külföldi vendégek száma 5, a vendégéjszakáké 3,7 százalékkal, a belföldi vendégek száma 2,8, a vendégéjszakák száma 3,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A statisztikai hivatal adatai alapján a szállodák szobakihasználtsága 1,1 százalékkal, 65,8 százalékra emelkedett. Jelentősen nőtt a szálláshelyek bruttó árbevétele is a hivatal szerint. Ez 13 százalékkal, 54 milliárd forintra bővült, ezen belül a szállásdíjbevételek 15 százalékkal, 33 milliárd forintra emelkedtek.

Kulcsfontosságú a lakosság anyagi helyzetének javulása

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke azt mondta: a belföldi turizmus bővülésében kulcsfontosságú a lakosság anyagi helyzetének javulása, illetve nagy szerepe van a béren kívüli juttatásoknak: a Széchenyi pihenőkártyás feltöltések az első hét hónapban például 146 milliárd forintot tettek ki, míg egy évvel korábban ennek kevesebb mint a felét, 72 milliárd forintot töltöttek fel a munkaadók a beosztottaik kártyáira.

A szakértő szerint a külföldiek számára pedig

a biztonság az egyik kulcstényező,

ami miatt hazánk vonzó turisztikai célpontnak számít.

A biztonság felértékelődése fantasztikusan nagy előnyt jelent ma. Budapest és Magyarország az egyik legbiztonságosabb desztináció Európában” – közölte.

Gyorsabban nőtt a külföldi vendégéjszakák száma, mint Ausztriában

A vendéglátóipar teljesítménye még kiemelkedőbb, hogyha az idei első félévet 2010 első hat hónapjával hasonlítjuk össze. A Magyar Turisztikai Ügynökség számításai szerint 2019 első felében a vendégek, vendégéjszakák száma 2010 első félévéhez képest több mint 70 százalékkal, a szálláshelyek árbevétele pedig több mint 136 százalékkal nőtt.

A turisztikai ágazat a hazai GDP 10-11 százalékát termeli.

Ezt a mutatót 2030-ra 16 százalékra kívánja emelni a kormány. Flesch Tamás azt mondta, a cél reális.

A belföldi vendégek tekintetében folyamatosan kell növekedni, nemcsak a szállodaiparnak, hanem azoknak a lehetőségeknek, eseményeknek, amik miatt érdemes egy-egy régióba, egy-egy városba, faluba ellátogatni” – tette hozzá.

A Magyar Turisztikai Ügynökség arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei első hat hónapban a külföldi vendégéjszakák száma gyorsabban nőtt hazánkban, mint például a szomszédos Ausztriában.

m1

Hasonló hírek

Luxus lakópart közvetlenül a Balaton partján, Balatonfüreden

Géza

Budapest lett a világ második legszebb városa!

Edit

4 különleges sorsú magyar kastély, melyekhez érdekes történetek is fűződnek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------