Főoldal » Gyöngyöspatai kártérítési per, kontra Soros György Open Society Foundations videó – videó
Külföld

Gyöngyöspatai kártérítési per, kontra Soros György Open Society Foundations videó – videó

„Most van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért”

– üzente Alexander Soros az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) közösségi oldalán közzétett videóban, amelyben maga Soros György is megszólalt.

Egyetlen társadalom sem tekintheti magát nyitottnak, amíg roma tagjait háttérbe szorítják. Napról-napra egyre több európai roma ember segít magának és közösségének kitörni a kirekesztettségből. https://osf.to/RomaVoices

Közzétette: Open Society Foundations – 2020. január 24., péntek

„Egyetlen társadalom sem tekintheti magát nyitottnak, amíg roma tagjait háttérbe szorítják” – ezzel a felütéssel jelent meg pénteken egy videó az Open Society Foundations közösségi oldalán. A romák integrációját körbejáró, több mint négyperces felvételen a nemzetközi Soros-világ színe-java megszólalt, így többek között Patrick Gaspard, a Soros-alapítvány elnöke, Zejko Jovanovic, az Open Society Roma Initiatives Office igazgatója, Sonja Licht, a belgrádi Soros-alapítvány vezetője, Violeta Naydenova, az Open Society European Policy Institute politikai elemzője, és Simon Walley is elmondta a véleményét a kérdésben

A videóban megszólalt azonban Alexander Soros, az amerikai milliárdos fia és örököse is, aki arról beszélt: most „van az az idő, amikor a romák elérhetik, hogy felhasználva politikai és polgári mozgásterüket, harcoljanak saját jogaikért és a befogadásukért az európai társadalmakkal, valamint azért, hogy komolyan vegyék őket, mint választótestületet”.

Felbukkant a videóban a Nyílt Társadalom Alapítványok alapítója és elnöke, aki arról beszélt, hogy a romákat éri a legtöbb hátrány Európában: „A romák szenvedik el a legtöbb diszkriminációt természetesen, ők a legelnyomottabb kisebbség Európában, és a küldetésem részévé tettem, hogy segítsem őket” – mondta.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon jelenleg a gyöngyöspatai kártérítési per uralja a közbeszédet, nehezen értelmezhető a videó időzítése másként, mint hogy az amerikai spekuláns ismét megpróbálja befolyásolni a magyar belpolitikát.

magyarhirlap, Facebook, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az osztrák kancellár az illegális bevándorlók előtt tágra nyitja Európa kapuit

Edit

Földrengés rázta meg Afganisztánt és Pakisztánt

info

Újabb érdekes részletre derült fény a Hasogdzsi-ügyben

Géza