Hirmagazin.eu
Főoldal » Gyomirtót találtak több népszerű sörgyártó termékében is – ettől lehettek a tömeges rosszullétek! Oszd meg!
Életmód hírek

Gyomirtót találtak több népszerű sörgyártó termékében is – ettől lehettek a tömeges rosszullétek! Oszd meg!

Az amerikai Public Interest Research Group (PIRB) több népszerű sörmárka és borászat termékét vizsgálta. Kiderült, hogy ezek többsége egy gyomirtókban gyakran használt mérgező anyagot – glifozát – is tartalmaz.

A PIRG szerint az Egyesült Államokban a Heineken, a Budweiser, a Miller Lite, a Coors Light, a Guinness, a Sutter Home, a Beringer, a New Belgium ás a Samuel Adams söreiben találták meg a gyomirtáshoz használt mérgező anyagot.

A kutatóintézet viszont felhívta arra a figyelmet, hogy a vizsgált sörök és borok egyikében sem találtak az emberi egészségre veszélyes mennyiséget a glifozátból. A legtöbb a Tsingtao sörében volt, de a Coors, a Corona, a Heineken és a Budweiser is van az első hatban.

Egyetlen olyan sör volt, amelyben nem találtak gyomirtót, ez pedig a Peak Beer Organic IPA. Több vállalat is bírálta a kutatóintézet eredményeit arra hivatkozva, hogy a vizsgálat eredményei nem feltétlenül pontosak. Emellett a gyártók kiemelték: még ha a számok stimmelnek is, az emberi egészségre akkor sem káros a sörök és borok glifozát tartalma.

A Wine Institute szóvivője szerint egy embernek napi 140 pohárnál is több szennyezett bort kéne meginnia ahhoz, hogy valóban egészségügyi kockázata legyen ilyen kis mennyiségű gyomirtónak.

Kara Cook-Schultz, a kutatás vezetője szerint a sörgyártók és borászatok mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszűrjék ezt az anyagot, azonban ez gyakorlatilag lehetetlen. Hozzátette, hogy a fogyasztók majdnem minden gyártó termékben találkozni fognak glifozáttal.

Világszerte többször került a figyelem központjában a glifozát, amely a Roundup nevű gyomirtó egyik legfontosabb alkotórésze. Kutatások szerint az anyag rákot is okozhat. Kaliforniában bíróságon is felelősségre vonták a vállalatot. A gyártónak akkor 78 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie.

Ezt a gyomirtót egyébként az Egyesült Királyságban is előszeretettel használják, így nagy valószínűséggel az európai piacon értékesített sörökben is fellelhető.

orrás: origo

Hasonló hírek

Olvassátok rendszeresen a Hirmagazint, a közélet szereplői számítanak Rátok!

Géza

Az önmegvalósítás 5 legnehezebb lépése, ha ezeket legyőzöd, sikeres leszel az életben

Edit

Egy profi exescortlány döbbenetes vallomása: ezekben a munkakörökben dolgozó emberek teljesítenek legjobban az ágyban

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!