Főoldal > Hírek > Főhírek > Időjárás > Gyökerestől kidőlt fák, letarolt tetők: lecsapott a vihar Budapestre tegnap
Tíz fokkal esett vissza a hőmérséklet / Fotó: RAS-archív

Gyökerestől kidőlt fák, letarolt tetők: lecsapott a vihar Budapestre tegnap

Hirdetés

Elérte a szélvihar a fővárost, több kerületben akadozott a forgalom.

Tíz fokkal esett vissza a hőmérséklet / Fotó: RAS-archív

Megérkezett a nyarat elsöprő hidegfront Budapestre! A viharos szél miatt kidőlt fák és leszakadt ágak több fővárosi kerületben akadályozzák a forgalmat, vezetékeket szakítottak le, épületeket rongáltak meg – mondta el Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

Viharos széllel vonul a front, Pilis-tetőn 113 km/h-s szelet mért automatánk, keleten zivatarok alakultak ki. idokep.hu, Zozo1204 fotója, köszönjük!

A szóvivő hozzátette: a II. kerületben a Labanc úton egy húszméteres fa társasházra dőlt, az épület teteje megrongálódott. A tűzoltók daru segítségével kezdték meg a fa eltávolítását. Szintén a II. kerületben, a Budenz úton egy hat méter hosszú faág lehasadt és egy parkoló autóra esett.

A XIII. kerületben, a Népfürdő utcában egy fa gyökerestől kidőlt és megdöntött egy másik fát; a forgalmat veszélyeztető fákat létraszer segítségével távolították el. A X. kerületi Újhegyi úton épületre dőlt egy fa, a tűzoltók dolgoznak az eltávolításán – közölte a szóvivő.

Forrás: idokep.hu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: