Hirmagazin.eu
Főoldal » Gyógyszermellékhatás lehetett az oka az életerős fiú halálának
Egészség - betegség

Gyógyszermellékhatás lehetett az oka az életerős fiú halálának

A napokban zárult le az ÁNTSZ-vizsgálat annak a fiúnak az ügyében, aki megalázó körülmények között, tragikus gyorsasággal halt meg egy pszichiátriai osztályon 2015 áprilisában. A vizsgálat szerint olyan életveszélyes állapotba került, ami kifejezetten pszichiátriai szerek mellékhatásaként alakul ki, az osztály személyzete azonban elmulasztotta megtenni a szükséges lépéseket a fiú megmentésére. A haláleset miatti rendőrségi vizsgálat még folyik.

 

A 21 éves fiú rosszullét miatt került kórházba, ahol a kivizsgálás után a pszichiátriára fektették be, mondván: két-három napig infúziót kap, és minden rendben lesz. A másnap esti látogatáskor a családtagok már nem találták a fiút az eredeti helyén. Némi érdeklődés után megtudták, hogy Árpádot a zárt osztályra vitték. A család a látványtól sokkos állapotba került: a fiú magán kívüli állapotban volt, kikötözve, bepelenkázva, szeretteit nem is ismerte meg. Az édesanya kérdésére, hogy mégis mit csináltak a fiával, azt a választ kapta: nyugodjon meg, ez természetes folyamat, másnapra már semmi baj nem lesz.

Másnap reggel 6-kor az édesanya telefonhívást kapott a kórházból, amiben közölték: a fia meghalt.

A megtört család egy pszichiátriai visszaélések feltárására szakosodott emberi jogi szervezet segítségével több hatóságnál is panaszt tett, az ÁNTSZ vizsgálata a napokban zárult. Eszerint a legvalószínűbb, hogy a fiúnál úgynevezett neuroleptikus malignus szindróma (NMS) lépett fel, amely kizárólag bizonyos pszichiátriai szerek mellékhatásaként alakul ki – a fiúnak éppen ilyen szert adagoltak a pszichiátrián. Az életveszélyes állapot orvosi konzíliumot, illetve intenzív osztályos kezelést igényelt volna, ezt azonban a pszichiátriai osztály személyzete elmulasztotta kezdeményezni; mindössze az édesanyát nyugtatták meg, hogy minden a legnagyobb rendben.

Bár az ÁNTSZ vizsgálata ezt nem mondta ki, az emberjogi szervezet meglátása szerint a fiúnál a pszichiátriai szerek miatt kialakult állapot, illetve ennek kezelésének elmulasztása közvetlen oka lehetett a fiú halálának.

A haláleset miatt a rendőrségi vizsgálat még folyamatban van, az ÁNTSZ-vizsgálat eredménye alighanem fontos adatokkal szolgálhat a nyomozás sikeres lezárásához.

 

Hasonló hírek

Aki allergiás az így kertészkedjen!

info

FONTOS FIGYELMEZTETÉS! MÉRGEZÉST OKOZ, HA MEGISZOD!

Edit

Néhány jel, ami arra utal, hogy kevés vizet iszol

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------