Hirmagazin.eu
Külföld

Gyilkolni tanítják a muszlim gyerekeket

Kiszivárgott az Iszlám Állam belső kézikönyve. A dokumentumból kiderül, hogyan fektette le az állam alapjait a terrorcsoport Irakban és Szíriában, megismerhető belőle a kormányzati szervek kialakítása, és egy önellátásra alapuló gazdasági program kidolgozása – írja a The Guardian.
Gyilkolni tanítják a gyerekeket

A kézikönyvet az Iszlám Állam egyik üzletembere jutatta el Aymenn al-Tamimi kutatónak, aki az elmúlt évben arra koncentrált, hogy az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok segítségével a lehető legátfogóbb jelentést írja meg a terrorszervezetről.

A The Guardian biztonsági okokból nem közölt több információt az üzletemberről, aki közel 30 oldalnyi titkos anyagot szivárogtatott ki, beleértve az IÁ egyik legnagyobb tartományának a pénzügyi kimutatásait is.

A dokumentumban kitérnek a külföldi kapcsolatokra, a propaganda működésére, a szabadidő szabályozására, és az olaj, a gáz, valamint a többi létfontosságú gazdasági ágazat központi felügyeletére.

A brit napilap által ismertetett dokumentumok szerint tilos lenne testre simuló, valamint díszes ruhákat árulni, csocsózni, valamint biliárdozni is. Véget vetnének a galambok tetőtéri tartásának is, ez ugyanis álláspontjuk szerint időpocsékolás. Természetesen kitérnek a kulturális elvárásokra is, eszerint egységes feltételeknek kellene megfelelniük a külföldről érkező terroristáknak és a már korábban is ott élő közösségeknek.

A The Guardian más dokumentumokhoz is hozzájutott, ezek alapján pedig egyértelműen kijelenthető, hogy a terrorszervezet egyik legfontosabb alapelve a brutális erőszak, amely kiemelt szerepet kap az egészségügyben, az oktatásban, a kereskedelemben, a kommunikációban és a munkahelyeken is.

A dokumentum arra is rámutat, hogy az Iszlám Állam egyik fontos célja a gyerekek kiképzése „a háború művészetére”. Az idén megjelent propagandavideóikban már demonstrálták, mire is tanítják a gyerekeket: például több foglyot is nekik kellett lelőniük.

A kézikönyv részletesen bemutatja a gyerekek kiképzését, melyet könnyű fegyverekkel kezdenek, majd „kiválasztják közülük a kiemelkedő tehetségeket, hogy biztonsági feladatokat lássanak el, mint például az ellenőrző pontok felügyelete vagy az őrjáratokon való részvétel.”

Arra is kitérnek, hogy mennyire fontos, hogy az Iszlám Állam egységes kultúrát építsen ki a külföldiek és a helyiek között. Hangsúlyozzák, hogy az önellátás megteremtéséhez saját, „független gyárakat” kell létrehozni, és az államnak gondoskodnia kell a helyiek élelmiszerellátásáról.

 

Hasonló hírek

Megállapodott Berlin és Bécs

Edit

Az Iszlám Állam robbantott Irakban

Edit

Ilyen Moszkva új parkja

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------