Hirmagazin.eu
Főoldal » Gyerekekkel gyilkoltatnak: szerdán két dzsihadista kislány robbantotta fel magát
Külföld

Gyerekekkel gyilkoltatnak: szerdán két dzsihadista kislány robbantotta fel magát

A ki­seb­bik csak 11 éves volt. Az Isz­lám Állam tag­szer­ve­ze­té­nek szá­mító Boko Haram cso­port tag­jai vol­tak, egy ni­gé­riai piac mel­lett rob­ban­tot­ták fel ma­gu­kat, egy mik­ro­busz­ból ki­szállva.

Gyerekekkel gyilkoltatnak: szerdán két dzsihadista kislány robbantotta fel magát

Mikrobusszal érkezett egy 11 éves és 18 éves, muzulmán fejkendőt viselő lány a nigériai Kano városában található mobiltelefon piacra.A két lány egyszerre robbantotta fel magát, az egyik a piac területén belül, a másik azon kívül. Húsz ember meghalt, ötvenhárman megsebesültek a merényletben.

A lányok a Boko Haram iszlamista csoporthoz tartoztak, akik március óta az Iszlám Állam egyik csoportjának számítanak, az IÁ Nyugat-afrikai Tartományának nevezték el magukat.

A Boko Haram gyakran használ fel lányokat öngyilkos merényletekhez. A szélsőséges iszlamista csoport hat éve harcol, hogy “kalifátust” hozzon létre az afrikai állam északi részében. 2014-ben 317 százalékkal nőtt a Boko Haramnak tulajdonított gyilkosságok száma, és elérte a 6644-et.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Szaúd-Arábia 100 ezer légkondicionált sátorral rendelkezik, amelyek 3 millió ember befogadására alkalmasak, de a gazdag ország nem akar menekülteket

info

Magyarország is érdekelt a Török Áramlat projektjében

Géza

Titokzatos mosolygó arc jelent meg a kitörő hawaii vulkánban – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------