Főoldal » Gyászol a labdarúgás: elhunyt Puskás nagy ellenfele
Sporthirek

Gyászol a labdarúgás: elhunyt Puskás nagy ellenfele

Ma­gyar edző in­dí­totta el a vi­lág­hír felé a Milan-csa­lád fejét. Já­té­kos­ként és edző­ként is si­ke­res volt. Ce­sare Mal­dini 84 évet élt.

Vasárnapra virradóra, 84 éves korában meghalt Cesare Maldini, az AC Milan legendás focistája, az olasz válogatott néhai szövetségi kapitánya.

Gyászol a labdarúgás: elhunyt Puskás nagy ellenfele
Paolo fia a BL-t, ő a BEK-et nyerte meg (Fotó: Twitter)

A halálhírt a Puskás-kortárs védőklasszis családja közleményben jelentette be. Többek között 126-szoros válogatott fia, a vörös-fekete sztárklub 90-es évekbeli ikonja, Paolo Maldini gyászolja.

Magyar kapcsolat

Idősebb Maldinit 1954-ben a magyar edzőzseni, Guttmann Béla fedezte föl a Milannak, ő faragott belőle fedezetből (középpályásból) védőt. Négy bajnoki cím mellett, 1963-ban csapatkapitányként a BEK-trófeát is magasba emelhette. Egy évvel később aztán, a címvédő Maldiniéket a negyeddöntőben a sorozat gólkirálya, Puskás Ferenc találatának is köszönhetően, lépte le 4-1-re a Real Madrid.

Edzőként két időszakban is dirigálta a Milant, de az olasz U21-es és a nagyválogatottat is irányította. Előbbi élén olyan sztárokat nevelt ki, mint Fabio Cannavaro, Gianluigi Buffon és Francesco Totti. Az olaszokat az 1998-as, Paraguayt a 2002-es vb-re vezette ki.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Óriási botrány Shane Tusup csapatában: kitette a magyar úszót, Hosszú Katinka riválisának ultimátumot adott

Géza

Rögbiőrület Japánban

info

Debreceni korisok csinálták meg az idei tél legvagányabb videóját

Edit