Image default
Életmód hírek

Gyász: tragikusan fiatalon elhunyt a népszerű magyar színész.. Isten nyugosztalja! Hirmagazin.eu

Népszerű, ismert és elismert színésze volt a Veszprémi Petőfi Színház társulatának. Mindössze 49 esztendős volt.

Tóth Loon halálhírét barátja Szőke Zoltán, a Barátok közt színésze osztotta meg a Facebookon – vette észre a Femina.hu.

„TÓTH LOON -színművész (1969-2018) Isten Veled, barátom, testvérem…áldott legyen utad…”  írta ki a közösségi oldalon Szőke Zoltán.

Tóth Loon 1969. augusztus 6-án született, a Vajdaságban nőtt fel. Különleges keresztnevét egy regényhős után kapta. Szülei azért nevezték el így, hogy neve könnyen megkülönböztethetővé váljék a Tóth-ok között.

Az Újvidéki Művészeti Akadémiára 18 éves korában vették fel. Szőke Zoltánnal együtt akadémista korában rendezte Halasi Zoltán, akit annyira lenyűgözött a két fiatal tehetsége, hogy szerződést és szerepeket ajánlott nekik az akkor általa vezetett Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Tóth Loon rádiósként is dolgozott, a veszprémi rádióban szerkesztőként, műsorvezetőként is ismerték.

A rengeteget dolgozó fiatal művésznél néhány éve diagnosztizálták a leukémiát, de akkor még sikerült felvennie a harcot a betegséggel, sőt, annyira megerősödött, hogy a színpadra is visszatérhetett.

Femina.hu cikke szerint a betegség második hullámával már nem bírt el. Bár a kórházi ágyon is folyamatosan dolgozott, alkotott, új ötleteken törte a fejét, erővel, hittel viselve betegségét, ezúttal nem tudott győzni.

A Veszprémi Petőfi színház így búcsúzik tőle:

“A Veszprémi Petőfi Színház társulata mély fájdalommal tudatja, hogy 2018. október 07-én hajnalban, hosszan tartó, súlyos betegség után Tóth Loon színművész az égi társulathoz szerződött. Tóth Loon-t a Veszprémi Petőfi Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkedünk. Tóth Loon 1998 óta a Veszprémi Petőfi Színház társulatának meghatározó tagja. Hangja, felejthetetlen egyénisége, különös színpadi jelenléte, betegségében is töretlen alkotóvágya örökké szívünkben él!”

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Drogtanácsok Zacher Gábortól: „Nem azért megyek fesztiválra, hogy összeokádva egy fa alatt feküdjek”

Géza

Borbás Marcsi kénytelen így diétázni

Edit

Így vernek át az IPL-lel!

info