Image default
Belföldi hírek

Gyárfás Tamás 200 millióért megszabadulhat a nyomkövetőtől is

200 millió forintra emelte másodfokon a Fővárosi Törvényszék a Gyárfás Tamás ügyében elsőfokon megállapított óvadék összegét.

A volt balliberális médiavállalkozó korábban azt mondta, 100 milliót megér neki, hogy lekerüljön róla a nyomkövető. Mivel milliárdos, nyilvánvaló, hogy 200 milliót is.

Gyárfást azzal gyanúsítják, hogy felbujtó volt a Fenyő-gyilkosságban. A gyanú szerint ő adta ki a parancsot riválisa kivégzésére, vagyis

azzal bízta meg akkori üzlettársát Portik Tamást, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. 

Az elsőfokú bíróság úgy határozott, hogy 100 millió forintos óvadék ellenében lekerülhet a nyomkövető Gyárfásról. Ennyi pénzt hajlandó lett volna kifizetni. Gyárfás gazdag ember, ezért feltételezhető, hogy ez az összeg nem okoz neki gondot, ahogy nyilvánvalóan a 200 millió sem.

Az ügyészség fellebbezett.

Indítványában az ügyészség egyrészt arra hivatkozott, hogy a gyanúsított személyi körülményeiben nem következett be olyan változás, amely megalapozná a kényszerintézkedés szabályainak enyhítését, másrészt azzal érvelt, hogy a terhelt bevallott vagyonára figyelemmel az óvadék összege nem alkalmas a gyanúsított eljárási cselekményeken való jelenlétének biztosítására”– olvashastó a Fővárosi Törvényszék közelményében.

Az ügyészség azt akarta, hogy Gyárfáson maradjon a nyomkövető és a lakhelyelhagyási tilalom is.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az M1 Híradójának azt mondta, hogy „az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék alkalmazása mellett sem indokolt”.

A bíróság azonban elfogadta az óvadékot, csak kicsit (Gyárfás számára mindenképpen kicsit) emelte az összeget. A másodfokú bíróság szerint az óvadék mértékének meghatározásakor “különös figyelemmel kell lenni a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire és vagyoni helyzetére.”

Erre hivatkozva 200 millió forintra emelték meg az óvadék összegét.

Azt írták, ez az “összeg így már arányban áll a gyanúsított vagyoni viszonyaival és megfelelő biztosítékul szolgál a bűnügyi felügyelet szabályainak megtartásához is”.

Gyárfás Tamásról közismert, hogy médiavállalkozásaiból milliárdos vagyonra tett szert. Így a 200 milliós összeg aligha jelent komoly biztosítékot az ő esetében.

Gyárfás, a balliberális médiamilliárdos

Az Origo megírta, hogy kicsoda valójában Gyárfás, például milliárdosként azt sem engedte meg kollégáinak, hogy felkapcsolják a villanyt a Nap TV-ben.

Gyárfás Tamás nem ismert sem Istent, sem embert, ha valakire megharagudott– ez a kép alakult ki róla mindenkiben, aki közelről ismerte. Gyárfásról sokan tényként kezelték, hogy nagyon közel került a kommunista állambiztonsághoz, más magyarázat ugyanis logikusan nem lehet a nyolcvanas évek eleji sorozatos Los Angeles-i útjaira. A szovjet blokk országai körében bojkottált olimpia alatt pedig igazi kommunista propagandát fejtett ki, és emellett nem akármilyen, kétes kapcsolatokra tett szert.

Például az alvilág vezetőivel, akikkel rendszeresen tartotta a mondhatni baráti, üzleti kapcsolatot.

Az egykori balliberális médiavállalkozó a Magyar Időknek elismerte, hogy szoros kapcsolatban állt elítélt bűnözőkkel. Tasnádi Péterrel rendszeresen üzletelt, sőt pénzt is adott neki.

A Fővárosi Törvényszék július 23-án meghozott másodfokú végzésében az óvadék összegének megváltoztatásán túl a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú döntését minden másban helybenhagyta.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Gálik: nyugati vezetők már korábban kimondták, hogy hibáztak

info

Szcientológusok kezében a magyar vitaminbiznisz!

Mazsi

Patyi András: történelmünk Moháccsal tanított meg mindig felállni

Edit