Hirmagazin.eu
Főoldal » Gyárfás Tamás 200 millióért megszabadulhat a nyomkövetőtől is
Belföldi hírek

Gyárfás Tamás 200 millióért megszabadulhat a nyomkövetőtől is

200 millió forintra emelte másodfokon a Fővárosi Törvényszék a Gyárfás Tamás ügyében elsőfokon megállapított óvadék összegét.

A volt balliberális médiavállalkozó korábban azt mondta, 100 milliót megér neki, hogy lekerüljön róla a nyomkövető. Mivel milliárdos, nyilvánvaló, hogy 200 milliót is.

Gyárfást azzal gyanúsítják, hogy felbujtó volt a Fenyő-gyilkosságban. A gyanú szerint ő adta ki a parancsot riválisa kivégzésére, vagyis

azzal bízta meg akkori üzlettársát Portik Tamást, hogy ölesse meg Fenyő Jánost. 

Az elsőfokú bíróság úgy határozott, hogy 100 millió forintos óvadék ellenében lekerülhet a nyomkövető Gyárfásról. Ennyi pénzt hajlandó lett volna kifizetni. Gyárfás gazdag ember, ezért feltételezhető, hogy ez az összeg nem okoz neki gondot, ahogy nyilvánvalóan a 200 millió sem.

Az ügyészség fellebbezett.

Indítványában az ügyészség egyrészt arra hivatkozott, hogy a gyanúsított személyi körülményeiben nem következett be olyan változás, amely megalapozná a kényszerintézkedés szabályainak enyhítését, másrészt azzal érvelt, hogy a terhelt bevallott vagyonára figyelemmel az óvadék összege nem alkalmas a gyanúsított eljárási cselekményeken való jelenlétének biztosítására”– olvashastó a Fővárosi Törvényszék közelményében.

Az ügyészség azt akarta, hogy Gyárfáson maradjon a nyomkövető és a lakhelyelhagyási tilalom is.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az M1 Híradójának azt mondta, hogy „az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így a magatartási szabályok enyhítése még óvadék alkalmazása mellett sem indokolt”.

A bíróság azonban elfogadta az óvadékot, csak kicsit (Gyárfás számára mindenképpen kicsit) emelte az összeget. A másodfokú bíróság szerint az óvadék mértékének meghatározásakor “különös figyelemmel kell lenni a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire és vagyoni helyzetére.”

Erre hivatkozva 200 millió forintra emelték meg az óvadék összegét.

Azt írták, ez az “összeg így már arányban áll a gyanúsított vagyoni viszonyaival és megfelelő biztosítékul szolgál a bűnügyi felügyelet szabályainak megtartásához is”.

Gyárfás Tamásról közismert, hogy médiavállalkozásaiból milliárdos vagyonra tett szert. Így a 200 milliós összeg aligha jelent komoly biztosítékot az ő esetében.

Gyárfás, a balliberális médiamilliárdos

Az Origo megírta, hogy kicsoda valójában Gyárfás, például milliárdosként azt sem engedte meg kollégáinak, hogy felkapcsolják a villanyt a Nap TV-ben.

Gyárfás Tamás nem ismert sem Istent, sem embert, ha valakire megharagudott– ez a kép alakult ki róla mindenkiben, aki közelről ismerte. Gyárfásról sokan tényként kezelték, hogy nagyon közel került a kommunista állambiztonsághoz, más magyarázat ugyanis logikusan nem lehet a nyolcvanas évek eleji sorozatos Los Angeles-i útjaira. A szovjet blokk országai körében bojkottált olimpia alatt pedig igazi kommunista propagandát fejtett ki, és emellett nem akármilyen, kétes kapcsolatokra tett szert.

Például az alvilág vezetőivel, akikkel rendszeresen tartotta a mondhatni baráti, üzleti kapcsolatot.

Az egykori balliberális médiavállalkozó a Magyar Időknek elismerte, hogy szoros kapcsolatban állt elítélt bűnözőkkel. Tasnádi Péterrel rendszeresen üzletelt, sőt pénzt is adott neki.

A Fővárosi Törvényszék július 23-án meghozott másodfokú végzésében az óvadék összegének megváltoztatásán túl a Budai Központi Kerületi Bíróság elsőfokú döntését minden másban helybenhagyta.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Nógrádi: ezt a kaput lehetetlen becsukni

Edit

Olyan levelet kapott Orbán Izrael miniszterelnökétől, hogy Heller Ágnes is beleborzong

Géza

Újabb zaklatási botrány a színművészeti egyetemen, nagyon lapítanak

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------