Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Gyalogosok közé hajtott egy autó New Yorkban
Gyalogosok közé hajtott egy autó New Yorkban
New York, 2017. május 18. Mentőalakulatok tagjai a New York-i Times Square-en, ahol gyalogosokat gázolt el egy nagy sebességgel érkező jármű 2017. május 18-án. Az első hírek szerint legalább egy ember életét vesztette, tízen megsérültek. (MTI/EPA/Gary He)

Gyalogosok közé hajtott egy autó New Yorkban

Hirdetés

Nagy sebességgel gyalogosokat gázolt egy jármű csütörtökön a New York-i Times Square téren, legalább egy ember meghalt. A sofőr részeg volt.

Visszaeső ittas vezető volt az a férfi, aki járókelők közé hajtott autójával nagy sebességgel csütörtökön New York központjában, a Times Square negyedben – közölte név nélkül egy rendőrségi forrás, utalva arra, hogy a nyomozás még nem zárult le.

A rendőrség szerint a tömeges gázolás nem terrorcselekmény volt, de a biztonság kedvéért bombaszakértőkkel átvizsgáltatták az autót. Miután őrizetbe vették a 26 éves sofőrt, azonnal a férfi alkoholtesztelésébe kezdtek.

Egy 18 éves lány az áldozat

A gázolásnak a New York-i tűzoltóság közlése szerint egy halottja és – a legfrissebb jelentések szerint – 22 sérültje van. Közülük négy állapota válságos, további háromé súlyos. A halálos áldozat egy 18 éves lány. A sérültek között van 13 éves húga.

Több szemtanú elmondása szerint a gázoló nem tűnt józannak. Az egyik sérült szerint azonban az autós szándékosan hajtott fel a járdára, előtte pedig a forgalommal szemben haladt. A piros szedánt végül egy lámpaoszlop és egy korlát állította meg.

A rendőrség közölte, hogy a férfi neve Richard Rojas, korábban az Egyesült Államok haditengerészetében szolgált, és hogy New Yorkban, Bronxban lakik. A férfit nemcsak alkohol- hanem drogtesztnek is alávetik. Korábban már kétszer is – 2008-ban és 2015-ben – őrizetbe vették ittas vezetésért.

Gyalogosok közé hajtott egy autó New Yorkban

New York, 2017. május 18.
Mentőalakulatok tagjai a New York-i Times Square-en, ahol gyalogosokat gázolt el egy nagy sebességgel érkező jármű 2017. május 18-án. Az első hírek szerint legalább egy ember életét vesztette, tízen megsérültek. (MTI/EPA/Gary He)

A rendőrség lezárta a környéket.

A baleset helyszínére sietett New York polgármestere, Andrew Cuomo.

A tömeges gázolás ebédidőben történt, sokan élvezték a napfényes, derült időt az utcákon.

Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről.

 

Another 3 Times Square management announcement: We are sheltering in place.

 

Az eset a Reuters hírügynökség székhelyétől nem messze történt. A cég egyik újságírója a Twitteren azt írta, az épületet is lezárták.

Egy szemtanú fotót is készített arról, amint az autó a tömegbe hajt.

Times Square just went nuts. People screaming and running, the place is swarming with emergency vehicles and cops. People injured. WTF

Az ABC15 Arizona élő adást közöl a helyszínről:

 

forrás: dw.com/BBC/MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
loading...
tűzvédelem