Főoldal » Gyalogosgázolás tegnap éjjel
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Gyalogosgázolás tegnap éjjel

Csodával határos módon – látva az autó sérüléseit -, a gyalogos nem halt meg!

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Várpalota-Inota külterületén, a Fehérvári úton – Székesfehérvár felől Várpalota irányába – közlekedett autójával egy 24 éves várpalotai lakos 2019. május 10-én 22 óra 25 perckor. Haladása során elütötte az úttesten előtte átfutó, sötét ruházatot viselő, szintén várpalotai illetékességű 18 éves fiatal férfit, aki megsérült.

A ruházat- és csomagátvizsgálás során a gyalogosan közlekedő fiatal férfi táskájából egy műanyag tasakban kábítószergyanús növényi anyagmaradvány és egy őrlő került elő. Az eset körülményeit a rendőrök vizsgálják.

A KRESZ szabályai a gyalogosokra is vonatkoznak, melyeket közlekedésük során minden esetben be kell tartaniuk. A gyalogosoknál a leggyakoribb probléma a vigyázatlan, hirtelen úttestre lépés, amikor a gyalogos úgy kezdi meg az úttesten történő átkelését, hogy előtte a kellő körültekintést elmulasztja. Szintén nagy veszélyt rejt magában az álló jármű, illetve egyéb tereptárgyak (bokor, fa, épületek) takarásából történő úttestre lépés. Ilyen esetekben a gyalogos felé közlekedő jármű vezetője nem tudja elkerülni a balesetet.

A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy “lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata  kötelező.” A láthatósági –  fényvisszaverő  eszközök használata életmentő lehet lakott területen belül is, sötétben is, és jó látási viszonyok között is, így például a láthatósági mellény viselése ajánlott azokban az esetekben is, amikor az éppen nem kötelező.

A láthatósági mellény mellett, vagy helyette világos színű, jól látható hétköznapi ruházat viselése is sokat jelenthet egy baleset elkerülésében.

… hogy mindenki hazaérjen!

police.hu nyomán, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Légy képben! Ne légy a magad ellensége! Nézd meg, hol mérnek a rendőrök! (Országos!) + közlekedési prognózis a hétvégére!

Géza

43 perc, 17 illegális migráns, 2 embercsempész – videó

Géza

Rablás miatt keresi a rendőrség Máté Ferencet! Oszd meg!

Géza