Hirmagazin.eu
Főoldal » Gyakorlatilag újraindult a migránsáradat
Belföldi hírek

Gyakorlatilag újraindult a migránsáradat

Gyakorlatilag újraindult a migránsáradat a déli határon. Csak a jogi határzárnak és a kettős védvonalnak köszönhető, hogy nem jutnak be a próbálkozók hazánk területére, illetve, akinek mégis sikerül, azt is nagyon gyorsan elkapják és visszakísérik a határ túloldalára. Négy nap alatt 303-an próbálkoztak. Előtte egy hónap alatt sem jöttek ennyien. Közben nagy a mozgolódás Szerbiában a horvát határ felé is.

Rendszeresen áramlanak az Európán kívülről érkező migránsok Szerbiából Horvátország, illetve az Európai Unió felé – tudósított az M1 Híradója. A horvát határnál fekvő szerbiai Sid közében lévő erdős területeken lépten-nyomon migránscsoportokkal lehet találkozni.

A horvát határ közelében, az út mentén eldobált kabátok, zoknik, lábbelik, vizes palackok és konzervek jelzik, hogy a migránsok gyakran járnak erre. Nem ritkák a tábortüzek nyomai sem. Éjjelente ugyanis több órát várnak itt a kedvező alkalomra, amikor megpróbálnak átjutni Szerbiából Horvátországba.

A helyiek örülnek 

Közben a sidi befogadótáborban már kétszáz alá csökkent a migránsok száma. Bár egyelőre hivatalosan nem jelentették be az intézmény bezárását, a hatóságok egy hónapja folyamatosan ürítik ki a központot.

Az egyedülálló férfiak elszállítás után a sidi befogadóközpontban már csak a gyerekekkel utazó családok és a kíséret nélkül utazó kiskorú fiatalok maradtak, de vasárnap és hétfőn őket is elkezdték átvinni a román határhoz közeli nagykikindai befogadóközpontba, valamint egy Sidhez közeli intézménybe.

Míg a helyiek örülnek az elszállításnak, addig a bevándorlók kevésbé. Sokan ezért megpróbálnak minél előbb átjutni az Európai Unióba. Akinek nem sikerült Horvátország felé, a magyar határon próbálkozik.

Nincs megállás 

Az elmúlt napokban a legnagyobb a mozgolódás a Bács-Kiskun megyei Hercegszántó térségében volt.

Az átkelőknél éppen ezért folyamatosan ellenőrzik a járműveket a hatóságok, de a kerítés mentén is megállás nélkül járőröznek a rendőrök és a katonák.

Több tízezren várnak 

Bencze Péter tudósító az M1 Híradóban azt mondta, a jó idő beálltával újra megnőtt az ország déli határaira nehezedő migrációs nyomás. Péntektől vasárnap éjfélig 109 embert tartóztattak fel a rendőrök és a katonák a határon. 84 migránst már az ország határain belül fogtak el, 1 személy ellen pedig embercsempészet gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Balkánon jelenleg is mintegy 79 ezer ember vár arra, hogy Nyugat Európába jusson. Csak Szerbiában több mint 6800-an vannak a befogadótáborokban. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint gyakran az embercsepészeken múlik, hogy éppen merre indulnak meg a migránsok.

forrás: Híradó/M1

Hasonló hírek

Egyre keményebb a szócsata Románia és Magyarország között

Géza

Az átjátszott pénzeknek is utánamenne a Fidesz

info

Ma kezdődik az ökumenikus imahét

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------