Image default

Könnyen lehet, hogy a rendszeresen fellépő puffadás, túlzott bélgáztermelődés a bélflóra felborult egyensúlyának jele. Ilyenkor az emésztőcsatornában átveszik a hatalmat a káros, betegségeket okozó baktériumok, és számos panaszt – köztük puffadást – okoznak. Ezt a hasznos baktériumok folyamatos pótlásával orvosolhatjuk.

Napjainkban a stresszes életmód és a nem megfelelő táplálkozás következményeként sokan szenvednek olyan kellemetlen emésztőrendszeri problémáktól, mint a gyomorégés vagy a puffadás.

Ha ezek a panaszok nem eseti jellegűek, hanem rendszeresek és folyamatosan jelen vannak, egy idő után korlátozzák az életminőséget és valóságos kínszenvedéssé válhatnak.

Ezen a ponton segíthetnek a probiotikumok.

Probiotikumnak nevezzük azokat a hasznos, élő mikroorganizmusokat, melyek képesek túlélni a gyomorsav, az epesavak, valamint a különféle emésztőenzimek pusztító hatásait. Ennek köszönhetően élve, aktívan jutnak el a vastagbélbe, ahol ezt követően megtelepednek és szaporodni kezdenek.

Az emberi emésztőrendszerben baktériumok milliárdjai élnek, melyek szorosan a bélflórához kapcsolódnak. Ezek némelyike hasznos, azonban akadnak köztük károsak is. A hasznos és káros baktériumok egészséges aránya (85-15%) létfontosságú a jó egészséghez és a jó közérzethez.

 

Ez az érzékeny egyensúly könnyen felborulhat a

 • tápanyagszegény étrend,
 • a stressz,
 • betegség,
 • ételmérgezés,
 • egyes gyógyszerek (kiváltképpen az antibiotikumok) miatt.

Az emésztőrendszerünkben élő jótékony baktériumokat tehát számtalan negatív hatás éri, melynek következtében számuk rendkívüli mértékben lecsökkenhet. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor könnyedén átvehetik a hatalmat a káros, betegségeket okozó baktériumok az emésztőcsatornában, ami nem csupán számtalan emésztési panaszt, problémát okozhat, hanem rendkívüli mértékben legyengítheti a szervezet teljes védekezőképességét is.

Immunrendszerünk mintegy 80%-a a bélrendszerben található, ezért ha itt nincs minden rendben, akkor ennek negatív hatásai az egész szervezetet érintik. A legyengült immunrendszert jóval könnyedebben támadják meg a különféle fertőzések, vagyis sokkal gyakrabban betegszünk meg és nehezebben is gyógyulunk ki a különféle nyavalyákból.

Betegségeket okozó baktériumok az emésztőcsatornában

A probiotikumok az immunrendszer erősítése mellett igen jótékonyan hatnak az általános közérzetünkre, mivel javítják az emésztés hatásfokát is, ami által jó néhány kellemetlen tünettől is megszabadulhatunk.

Így jó eséllyel búcsút mondhatunk a következő panaszoknak:

 • puffadás;
 • gyomorégés;
 • émelygés;
 • fáradtság;
 • levertség;
 • gyakori, zavaró bélkorgás;
 • kellemetlen lehelet.

Fontos azonban tudnunk, hogy e hasznos baktériumok mindössze 4-10 napig maradnak életben a bélcsatornában, ezért okvetlenül szükségünk van a folyamatos pótlásukra.

A hasznos baktériumok visszatelepítésének legkiválóbb módja a Biotic Balance kapszula alkalmazása.

Core

Biotic Balance

A Biotic Balance tartalmazza a 4 legfontosabb és leghatásosabb baktériumtörzset, és egy kapszulában nem kevesebb, mint 20 milliárd hasznos baktérium található.

Ráadásul garantáltan mind a 20 milliárd kitűnő minőségű baktérium élve jut el a bélrendszerbe, hogy ott maradéktalanul kifejthessék páratlan regeneráló hatásukat.

Kapható a patikákban, drogériákban, az orvos által tájékoztatott helyeken.

Forrás: gyogyszernelkul.hu

Hasonló hírek

A banánról kiderült, hogy szinte már csodaszer… olyan egészségügyi gondokra is hat, amire nem is gondoltál volna!

Mazsi

Ezt tegye, ha jót akar aludni

Edit

Mikor, milyen folyadékot fogyasszunk?

Edit