Image default
Gazdaság

Gulyás Gergely: Politikai ámokfutás a zuglói parkolási ügy – videó

Karácsony Gergely 4 és fél év alatt tönkretette Zuglót – így látja a Fidesz. Azt mondják, amikor Karácsony Gergely polgármesterként átvette a kerület irányítását, akkor több száz millió pluszban volt a kassza, most viszont több mint kétmilliárd forint a hiány.

A Fidesz szerint ennek az egyik oka a botrányos parkolási szerződés. Például Zuglóban – a Fidesz számításai szerint – 10-szer annyiba kerül egy parkolóórát üzemeltetni, mint máshol. A főpolgármesteri posztra pályázó Karácsony Gergely azzal védekezett az elmúlt napokban, hogy ő nem tehet semmiről.

Karácsony Gergely négy és fél év alatt tönkretette a 14. kerületet – erről beszélt a Fidesz zuglói választókerületi elnöke. Jelen Tamás szerint a polgármester a parkolási ügyben is csak manőverezik. Épp ezért egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Fidesz, hogy megtudják, miért ilyen veszteséges a fizetőparkolási rendszer.

Még februárban derült ki, hogy Zuglóban két év alatt nyereség helyett csaknem egy milliárd forintnyi veszteséget termelt a 2017-ben bevezetett parkolási rendszer. A rendszer visszásságait maga a polgármester is elismerte.

Karácsony Gergely ezután azt hangoztatta, hogy nem ő tehet a kialakult helyzetről. Ehelyett a kormánypártokat és a főpolgármester-jelöltségét támogató MSZP-t tette felelőssé, ugyanis – mint mondta – megszavazták a döntést.

A politikus a Magyar Narancsnak adott interjújában most úgy fogalmazott, hogy szerinte azért téma a zuglói parkolás mert átláthatóan gazdálkodnak, és az adatokat nyilvánosságra hozzák. A polgármester arra már nem tért ki, hogy Zugló egy jóval drágább ajánlatot választott a parkolási szerződés megkötésekor.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: Karácsony Gergely hiába menekül a felelősség elől, ő maga írta alá a parkolási szerződéstervezetet. Kocsis Máté úgy fogalmazott: a Zuglói polgármester saját alkalmatlanságát hazugságokkal próbálja leplezni, így például az sem igaz, hogy a fideszesek vannak többségben a zuglói közgyűlésben.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter politikai ámokfutásnak nevezte a zuglói parkolási ügyet. Gulyás Gergely azt mondta: ami Karácsony Gergely városvezetése alatt Zuglóban történt, az megmagyarázhatatlan, vagy csak nagyon súlyos vádak megfogalmazásával magyarázható meg.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: a Gyurcsány Ferenccel való összefogás jegyében hagyománya van, hogy ne mondjanak igazat politikusok, de az, hogy valaki olyan szinten, gátlásokat félretéve állítson valótlanságokat, mint a zuglói polgármester, minden határon túlmegy.

m1

Hasonló hírek

Telt házat remélnek szilveszterre a szállodák

Edit

Szolnokra is nemsokára elérkezik a nyári szezon, így a vendéglátóipari munkalehetőségek is sokasodnak

Edit

Eladják az Origót?

info