Hirmagazin.eu
Főoldal » Gulyás Gergely: megnyertük az illegális migrációról szóló vitát
Belföldi hírek

Gulyás Gergely: megnyertük az illegális migrációról szóló vitát

forrás: MTI

Ritka, hogy egy elvi, politikai vitában győztest lehessen hirdetni, de Magyarország egyértelműen megnyerte az illegális migrációról kialakult európai vitát – mondta a Fidesz alelnöke, a parlament alelnöke a Magyar Hírlapnak adott, csütörtökön közölt interjúban.

Gulyás Gergely azt mondta: a német kormányzati politika bevándorlásügyben komoly fordulatot vett az elmúlt évben, de nem ismerte be azt a súlyos hibát, amelyet 2015-ben a szimbolikus meghívást jelentő, több politikai megnyilvánulással és a Willkommenskultur “józan észt és nemzeti érdeket egyaránt meghazudtoló” ünneplésével elkövetett.

Gulyás Gergely: megnyertük az illegális migrációról szóló vitát

A Fidesz alelnöke kiemelte: hiába a politikai fordulat, a tavalyi ellenőrizetlen bevándorlás olyan biztonsági kockázatot eredményezett, amelyet Németország ma már heti rendszerességgel kénytelen megtapasztalni. A bevándorláspolitika területén elkövetett hibák megrengették például a stabil német pártrendszert. A berlini terrortámadás tovább erősíti azt a jogos érzetet, hogy nem garantálható már ugyanolyan mértékben az emberek biztonsága, mint korábban – magyarázta Gulyás Gergely.

Kiemelte: ma már nemcsak a magyar miniszterelnök vagy a visegrádi négyek nem támogatják a migránsok felső határ nélküli, kvóta szerinti szétosztását, hanem például Franciaország sem. Azt a tapasztalatot még “a valóság érzékelésére legtöbbször képtelen” uniós vezetők is kénytelenek leszűrni, hogy ez az elosztási mechanizmus nem működik – jelentette ki Gulyás Gergely.

Arra a felvetésre, hogy jövőre sor kerül a kvótaperre is, kiemelte: az Európai Bíróság határozata megmutatja majd, hogy képes-e a testület kizárólag jogi alapon állva dönteni vagy egy ilyen ítélet is politikai mérlegelés tárgya.

“Ettől függetlenül a mi álláspontunk változatlan: az unió kvótahatározata nemcsak a közösségi jogot sérti azzal, hogy olyan hatáskört kíván közösen gyakorolni, amely kizárólag a tagállamokat illeti, hanem sérti a nemzetközi jogot is, hiszen kollektív kitelepítést valósít meg” – fogalmazott Gulyás Gergely.

 

Hasonló hírek

A sértődött Gyurcsány a választóit becsmérli, mert megbukott az ellenállása

Géza

Csontsoványra éheztette kutyáját, arra fogta, hogy sokat dolgozott a KFC-ben

Edit

Bakondi: gyilkosok célba juttatását segítette a migráció

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------