Image default
Belföldi hírek

Gulyás Gergely: átalakul a Miniszterelnökség

Új feladatokat kap és új szervezeti egységekkel bővül a Miniszterelnökség a hamarosan megalakuló kormányban – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség következő tárcavezetője a mandiner.hu szombaton megjelent interjújában.

Gulyás Gergely. Kép: valasz.hu

Ismertette, hogy

  • a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára Janó Márk,
  • parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese pedig Orbán Balázs lesz.
  • Továbbra is a Miniszterelnökség felügyeli a teljes területi közigazgatást Tuzson Bence irányításával, emellett a tárca tájékoztatja a jövőben is a sajtót a kormányülésekről.
  • Az uniós ügyekért a Miniszterelnökségen belül Takács Szabolcs és Varga Judit államtitkárok felelnek.

A Miniszterelnökséghez fognak tartozni az európai uniós ügyek és a kapcsolattartás az európai intézményekkel, az uniós kérdésekkel pedig havi rendszerességgel foglalkoznak majd a kormányülések is – tette hozzá.

Elmondta:

Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet Fürjes Balázs irányítja,

a Modern Városok Programot és az újonnan induló Modern Falvak Programot pedig Gyopáros Alpár vezeti.

Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter továbbra is elsősorban miniszterelnöki kabinetfőnökként dolgozik,

a napi kormányzati munka szervezéséért, a döntések előkészítéséért és végrehajtásáért felelős Miniszterelnöki Kormányiroda élére pedig Bíró Marcell államtitkár kerül

– mondta.

Gulyás Gergely az interjúban az előző kormányzati ciklus eredményei közül kiemelte többek között

  • a tanári életpályamodell bevezetését és
  • az iskolai étkeztetés kibővítését,
  • az egészségügy megújulását vidéken és
  • az ágazati béremelést, amely – mint mondta – lassította a kivándorlást.

Várakozása szerint 4-5 éven belül a legtöbb egészségügyi intézmény a kor színvonalának megfelelő állapotba kerülhet.

XV. kerület – Ittlakunk.hu

A migrációt a demográfia mellett a legfontosabb európai sorskérdésnek nevezte, de hozzátette, hogy az erre adott helyes válasz kevés lett volna, ha az emberek nem látják az előrelépés lehetőségét és a jövőt maguk előtt.

Cáfolta egyúttal a híreket, amelyek a 2 ezer főnél kisebb települések önkormányzatainak megszüntetéséről szólnak, valamint azt, hogy javaslat készült a rendszerváltás előtt már ítélkező bírók nyugdíjba küldéséről.

Nincs a frakció vagy a kormány előtt tervezet arról sem, hogy a bíróságok igazgatásának központi feladatai átkerülnek az Igazságügyi Minisztériumhoz vagy a Miniszterelnökséghez – tette hozzá.

Gulyás Gergely az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) jelentéstervezetéről szólva kijelentette, hogy a Sargentini-jelentésként ismert dokumentum az EU legrosszabb arcát mutató hazug, koncepciós alkotás, amely évekkel ezelőtt tárgyalásos úton lezárt, a közösségi jognak megfelelően rendezett ügyeket vesz elő újra, pártpolitikai küzdelmet burkol jogi köntösbe. Sargentini és a hozzá hasonló képviselők az EU legnagyobb sírásói – tette hozzá.

Rendőr biztosítja az Európai Unió szociális jogokkal foglalkozó csúcstalálkozójának helyszínét Göteborgban 2017. november 17-én.MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely a kifogásokra reagálva kijelentette, hogy Magyarországon biztosított a szólásszabadság, a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény nem korlátozza az érintettek működését, a magyar vagyonnyilatkozati szabályozás pedig a legszigorúbbak egyike Európában.

Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Brüsszel nem tud mit kezdeni a nagy élelmiszergyártókkal

Edit

Lezárják a Budaörsi utat a Sasadi útnál

info

Húsvét Hollókőn

info