Főoldal » Gulyás: a jogállam kudarca, hogy elmaradt a felelősségre vonás 2006 miatt
Belföldi hírek

Gulyás: a jogállam kudarca, hogy elmaradt a felelősségre vonás 2006 miatt

orrás: Magyar Hírlap

A jogállam kudarcaként értékelte Gulyás Gergely, hogy elmaradt a felelősségre vonás 2006 ősze miatt – jelentette ki az Országgyűlés fideszes alelnöke a Magyar Időknek adott interjújában.

A kormánypárti politikus a XX. század legnagyszerűbb magyar teljesítményeként jellemezte az 1956-os forradalmat, amely szavai szerint “az egész világon a mai napig hazánk legjobb hírvivője, Magyarország tekintélyének egyik legfontosabb záloga”.

Gulyás: a jogállam kudarca, hogy elmaradt a felelősségre vonás 2006 miatt
Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Egyúttal az ország egészének közös kudarcaként beszélt arról, hogy nem sikerült felelősségre vonni azokat, akik az állami erőszak-monopóliummal visszaélve saját polgáraik ellen alkalmaztak brutális erőszakot 2006 szeptemberében és októberében.

Szóvá tette, hogy a saját népük ellen komoly bűnt elkövető rendőri vezetőkkel szemben még egy jogerős ítéletet sem sikerült meghozni, a politikai vezetőknek pedig “a hajuk szála sem görbült”.

“Szomorúan, de joggal állapítjuk meg, hogy 2006 ősze kapcsán a teljes jogállami intézményrendszer, beleértve az igazságszolgáltatást is, csődöt mondott” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A parlament alelnökét kérdezték arról, hogy a szocialisták nem írta alá a 60. évforduló közös ünneplésére felhívó nyilatkozatot. Úgy reagált: az MSZP egy olyan gesztust utasított vissza, amely egyáltalán nem biztos, hogy járt neki, tekintettel arra, hogy “jogi értelemben a mai napig a vérben és az 1956-os forradalmunk elárulásában, a megtorlásokban fogant MSZMP jogutódja”.

 

Hasonló hírek

Mitől jó egy diploma?

Géza

Helyreigazítás – Budapest, 18. kerület, Kondor Béla Általános Iskola ügye

Géza

Az eddigi vélemények többsége támogatja a Stop Soros törvénycsomagot, sőt további szigorításokat javasol (Olvasd el és nézd meg!)

Géza