Hirmagazin.eu
Főoldal » Guinness-rekordot állított fel egy magyar egyetemista: 24 óra leforgása alatt 7 országon keresztül tekert át kerékpárjával
Életmód hírek

Guinness-rekordot állított fel egy magyar egyetemista: 24 óra leforgása alatt 7 országon keresztül tekert át kerékpárjával

Megunta az iskolapadot, ezért pattant biciklire a fiatal fiú, aki kerékpáros túrájával bekerült a Guinness-rekordok könyvébe.

Kővári Dávid vállalkozott az országokon áthidaló biciklis kalandra. A döntés egyik napról a másikra született meg a srác fejében, miközben az egyetem padjait koptatta. Rájött, hogy már lassan tanulmányai végére ér, de még soha semmit nem csinált, ami örömöt okozott volna neki, ezért úgy döntött, beleveti magát a kalandokba, amit egy rekordkísérlettel szeretne kezdeni, így hát belenézett a Guinness-rekordot könyvébe, majd pár hét alapos tervezés után felpattant biciklijére és meg sem állt Horvátországig, ami az útvonalon a 7. ország volt.

Az előző csúcstartó egy német kerékpáros volt, aki 2016-ban 6 országgal állította fel a rekordot, amikor Olaszországból indulva áthaladt Svájcon, Liechtensteinen, Ausztrián, majd Németországon át eljutott Franciaországba.

A túrához nem csak megfelelő fizikai erőnlétre volt szükség, hanem hosszú és előre kidolgozott pontos útvonalakra, hogy a lehető leghatékonyabb módon induljon neki a kihívásnak. Három különböző felületet használt az útvonalak megtervezéséhez, az útszakaszokat pedig 3 kategóriára osztotta fel, aszerint, hogy melyik milyen nehézségű: tökéletes, elfogadható, és “nem járható”. A hosszas számítások után Dávid arra jutott, hogy sokkal jobban jár, ha Lengyelországban kezd neki a túrának és onnan halad tovább Csehországba, Szlovákiába, Ausztriába, Magyarországra és Szlovéniába és végül a célállomásba Horvátországba érkezik majd. Ez a táv összesen 500 kilométer volt, amit a fiú 24 óra alatt tett meg, kisebb nagyobb pihenőket közbeiktatva.

Dávid a túra legszebb élményeként Magyarországon való áthaladását emelte ki, mert hazánkban érte őt a felkelő nap látványa a sötét és dermesztő hajnali biciklizés után.

“A napkelte után érkeztem meg, csodálatos élmény volt, ahogy egyszerre öntötte el a szívemet és a testemet a melegség. Ahogy átértem a határon, éreztem, hogy hazaérkeztem” – nyilatkozta a magyar fiú.

blikk

Hasonló hírek

Drámai pillanatok Székhelyi temetésén: Szacsvay László búcsúbeszéde szívfacsaró volt

Géza

Tavasz az őszben: így borul virágba a természet

Mazsi

Elképesztő! Ezt az embert be kell zárni azonnal a bolondokházába, mielőtt, tényleg elkövet valamit súlyos bűncselekményt! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------