Hirmagazin.eu
Főoldal » Greenpeace: több magyar iskola levegője káros a gyerekek egészségére – a cikk hanganyagot tartalmaz
Egészség - betegség

Greenpeace: több magyar iskola levegője káros a gyerekek egészségére – a cikk hanganyagot tartalmaz

A Greenpeace Magyarország nitrogén-dioxid-mérési programjának eredményeként kiderült, hogy a budapesti, mérőeszközzel ellátott iskolák felénél egészségügyi kockázatot jelent a gyermekekre a levegő minősége.

A forgalmas utak mentén található iskoláknál, a gyermekek testmagasságában elhelyezett mérőeszközök, nagyobb szennyezést mutattak, mint egyes fővárosi mérőállomások – hívta fel a figyelmet Simon Gergely a Greenpeace regionális vegyianyag-szakértője. A 17 mérési pontból 8-ban volt a légszennyezettség magasabb a határértéknél. Az is aggodalomra ad okot, hogy a környéken telepített mérőállomásokon is rosszabb eredményeket kaptak.

A fővárosban és országszerte is lépéseket kell tenni az elavult dízel járművek kitiltására

– szorgalmazta Simon Gergely. Nyugat-Európa nagyvárosaiban már kitiltották a régi dízel autókat – emlékeztetett. Eközben Magyarországon az elmúlt 15 évben megkétszereződött a dízelek száma, az asztmás betegek száma pedig több mint 2,5-szeresére – tette hozzá.

A Greenpeace regionális vegyianyag-szakértője hangsúlyozta, hogy a gyermekekre fokozott veszélyt jelent a rossz levegőminőség. Több vizsgálat és felmérés bizonyítja, hogy növeli az asztma kialakulását. Simon Gergely arra a friss kutatásra is felhívta a figyelmet, amely megállapította, hogy a diesel autókból a levegőbe jutó nitrogén-dioxid évente 4 millió új asztmás megbetegedést okoz világszerte.

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

 

Kapcsolódó hang

Greenpeace: több magyar iskola levegője káros a gyerekek egészségére

Hasonló hírek

5 pont a testen, amit ha masszírozol beindítod a fogyást!

Mazsi

Ez történik a testeddel, ha minden reggel meleg vizet iszol

Mazsi

Zöld, sárga, piros besorolású országokkal kapcsolatos szabályok

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------