Image default
Külföld

Gránátok csapódtak be egy orosz nagykövetségnél

forrás: MTI

A damaszkuszi orosz nagykövetség közelében az elmúlt két napban aknagránátok csapódtak be, de nem sérült meg senki a támadásokban – közölte az orosz külügyminisztérium pénteken.

A tárca közleménye szerint az egyik alkalommal két, a követséghez tartozó épület között csapódott be egy lövedék, a másik alkalommal az épületegyüttes főbejáratától húsz méterre. A lövedékek személyi sérülést nem, azonban anyagi kárt okoztak.

A minisztériumi tájékoztatás szerint az aknagránátokat a város “terroristák” ellenőrzése alatt lévő részéből lőtték ki. A damaszkuszi kormányt támogató Moszkva terroristának tekint minden szíriai felkelőcsoportot.

A közleményben határozottan elítélték a “gyáva terrorista támadást”, amelynek célja a moszkvai külügyminisztérium szerint “zátonyra futtatni a politikai rendezést célzó fegyverszünetet”. Oroszország folytatni fogja “megalkuvás nélküli harcát a terroristák ellen Szíriában” – szögezték le.

Korábban is volt már példa arra – legutóbb december végén -, hogy az orosz diplomáciai missziót tüzérségi támadás érte. Oroszország Törökországgal és Iránnal közösen tető alá hozott egy tűzszünetet a damaszkuszi vezetés és különböző felkelőcsoportok között. A december 30-án életbe lépett fegyvernyugvást rendszeresen megsértik. A tűzszünet nem vonatkozik az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezetre.

 

Hasonló hírek

Hatalmas földrengés volt: Szökőárveszély!

Mazsi

Hatalmas hó esett Csehországban

Géza

Breaking: mészárlásba kezdett egy diák egy észak-karolinai egyetemen – videó

Géza