Külföld

Gránátok csapódtak be egy orosz nagykövetségnél

Gránátok csapódtak be egy orosz nagykövetségnél

forrás: MTI

A damaszkuszi orosz nagykövetség közelében az elmúlt két napban aknagránátok csapódtak be, de nem sérült meg senki a támadásokban – közölte az orosz külügyminisztérium pénteken.

A tárca közleménye szerint az egyik alkalommal két, a követséghez tartozó épület között csapódott be egy lövedék, a másik alkalommal az épületegyüttes főbejáratától húsz méterre. A lövedékek személyi sérülést nem, azonban anyagi kárt okoztak.

A minisztériumi tájékoztatás szerint az aknagránátokat a város “terroristák” ellenőrzése alatt lévő részéből lőtték ki. A damaszkuszi kormányt támogató Moszkva terroristának tekint minden szíriai felkelőcsoportot.

A közleményben határozottan elítélték a “gyáva terrorista támadást”, amelynek célja a moszkvai külügyminisztérium szerint “zátonyra futtatni a politikai rendezést célzó fegyverszünetet”. Oroszország folytatni fogja “megalkuvás nélküli harcát a terroristák ellen Szíriában” – szögezték le.

Korábban is volt már példa arra – legutóbb december végén -, hogy az orosz diplomáciai missziót tüzérségi támadás érte. Oroszország Törökországgal és Iránnal közösen tető alá hozott egy tűzszünetet a damaszkuszi vezetés és különböző felkelőcsoportok között. A december 30-án életbe lépett fegyvernyugvást rendszeresen megsértik. A tűzszünet nem vonatkozik az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezetre.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Őrület! Földrajztanár kezdett el lövöldözni az egyetemen!

Mazsi

Megnyitották a horvát-szerb határt a menekültek előtt (Videó)

info

Csak véletlenül találtak rá az élve eltemetett férfira! – VIDEÓ

Mazsi