Hirmagazin.eu
Főoldal » Gólyahorrorra derült fény Mikepércsen
Állatvilág

Gólyahorrorra derült fény Mikepércsen

A természetes szelekció részeként szurkálhattak halálra gólyaszomszédai egy tojásokra vigyázó madarat.

Még húsvétkor kapott bejelentést a rendőröktől a Hortobágyi Madárkórház és az E.ON arról, hogy a mikepércsi templom szomszédságában egy villanypózna tetején álló fészekben gólyatetem hever.

Konyhás István, a kórház munkatársa a Hajdú-Bihari Naplónak elmondta, első látásra egyértelmű volt, hogy nem az áram végzett a madárral, ezt a későbbi vizsgálatok is megerősítették.

Amikor a fészek öt tojását kimentették, az elpusztult gólya még ott maradt társát folyamatosan támadták a szomszédos gólyák, ezért azt feltételezik, azok lehettek a “családfő” gyilkosai. A feltételezést a boncolás eredményei megerősítették.

Mint a lap összeállításából kiderül, nem ismeretlen az a tény, hogy a fehér gólyák próbálják szabályozni a szaporulatot a fészkelésükkor. Ennek legismertebb módja, hogy a kikelt fiókákból a leggyengébbeket kilökik, ha nem elég a táplálék a teljes fészekalj felnevelésére. Egyfajta természetes állományszabályozás lehet az is, hogy ha az annyira száraz, táplálékban szegény tavaszon, mint az idei, akár a fajtársaikat is megpróbálják eltántorítani a szaporulat kiköltésétől vagy felnevelésétől.

Nyitókép: MTI
infostart

Hasonló hírek

Kertjében verték félholtra Orbán Viktor kutyáját

info

Megható, szomorú, de igencsak tanulságos történet erről a kóbor cicáról :( – olvasd el!

Edit

Magyar kutya lett a legszebb a világ legnagyobb kutyakiállításán

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------