Image default
Gazdaság

Gigászi emlékmű épül a trianoni békeszerződés századik évfordulójára – fotó

Budapest — Hatalmas változás várható a Kossuth tér környékén, amelynek minden bizonnyal nemcsak mi, magyarok, de a turisták is örülhetnek majd.

Mint az már tavaly óta ismert, az Alkotmány utcában tervezik megépíteni a trianoni emlékművet, amelynek látványterveit most az Urbanista blog szerezte meg.

A tervek alapján így nézne ki az emlékmű

Eszerint egy 100 méter hosszú, árokszerű emlékmű épül meg a trianoni békeszerződés századik évfordulójára, 2020 május végéig a Honvéd utcától a Kossuth térig. A tér felől a földbe süllyedő 4 méter széles rámpa falaira a történelmi Magyarország összes – több mint 12 ezer – településének a nevét vésik be, s a végén egy gránittömb lesz, amelynek a közepén örök láng ég majd.

A falakra a történelmi Magyarország összes településneve felkerül

A bevésett városnevek három betűméretben szerepelnének a falakon attól függően, milyen jelentőségűek voltak hazánk történelmében. Az emlékmű várható költsége 5 milliárd forintra rúg.

A térképen a leendő emlékmű helyét jelöltük be. Látható, hogy a Parlamenttel szemben lévő Alkotmány utca utolsó szakaszát igénybe veszik a gigantikus alkotáshoz/ Grafika: Séra Tamás
blikk

Hasonló hírek

Nem mozdult a mezőgazdasági alapanyagár-index

Géza

Az MNB 69 millió forintra bírságolta a K&H csoportot

info

Az üzletek több mint egyharmadában találtak szabálytalanságot az ellenőrök

info