Image default
Belföldi hírek

Gergényi megrovást kapott, Benét felmentették

forrás: MTI

Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és egyik vádlott-társát a legenyhébb szankcióban, megrovásban részesítette a 2006 őszi eseményekkel összefüggésben mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésével.

Tizenkét további megvádolt rendőrtiszt, köztük Bene László volt országos főkapitány esetében a bíróság megszüntette az eljárást.

A volt budapesti főkapitány mellett a negyedrendű vádlott, a tévészékház ostrománál a rendőri erők helyszínparancsnoka kapott megrovást.

Gergényi

Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt és egyik vádlott-társát megrovásban részesítette a 2006 őszi eseményekkel összefüggésben a Fővárosi Törvényszék elsőfokú döntésével.

Az ügyészség a tévészékház ostrománál és az azt követő napokban, illetve október 23-án a főváros utcáin történtekkel kapcsolatban jobbára mulasztással elkövetett katonai bűncselekmények miatt emelt vádat három rendőr tábornok, köztük Bene László akkori országos és Gergényi Péter akkori budapesti főkapitány, valamint egytucatnyi rendőr ellen.

 

Hasonló hírek

Répássy: a kormány továbbra is megvédi a tényleges életfogytiglani büntetést

Edit

Weber: a Fidesz nem mutat kompromisszumkészséget, pedig ez az utolsó esélyük

Mazsi

Üzletek nyitvatartása Szilveszterkor

info