Image default
Külföld

Gépeltérítés – Fegyveres a Dubajba tartó gépen – lövések dördültek a járaton

Egy fegyveres miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania a Biman Bangladesh Airlines egyik Boeing 737 típusú utasszállítójának.

Mint a Daily Star oldala beszámolt, a férfi a felszállást követően elővette a fegyverét és elkezdett hadonászni vele, majd rálőtt az egyik légiutas kísérőre. A fegyveres mindezek után megkísérelte átvenni a gép fölött az irányítást.

A személyzet megpróbálta megakadályozni, hogy a férfi behatoljon a pilótafülkébe, csakhogy közben kiderült, hogy öngyilkos merénylethez előkészített, bombákkal felszerelt mellényt viselt.

Ezek után a fegyveres állítólag azt követelte, hogy beszélhessen a Bangladesi miniszterelnökkel és a vezető kormányzati hivatalnokokkal.

Az eredetileg Dubajba tartó gép, a bangladesi Csittagong repülőtéren szállt le. Úgy tudni, a járat összes, 142 utasát sikerült a kényszerleszállást követően kimenekíteni, csupán a merénylő és két alkalmazott maradt a fedélzeten.

A Biman Airlines egyik hivatalnoka így nyilatkozott az esettel kapcsolatban: „A repülőgép felszállta után az egyik utas egy pisztolynak kinéző tárgyal kezdte el fenyegetni az utasokat. A repülőgép-személyzetének sikerült tájékoztatnia a pilótafülkét a fegyveres férfiról. Golam Shafi pilóta utasította a legénységet, hogy kezdjék el a biztonsági eljárást, majd tájékoztatta az esetről a Chattogrambeli földi irányítást, hogy engedélyezzék a kényszerleszállást.”

Forrás: Blikk.hu

Fotó:  Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

EU-szerte 1,4 millió munkahelyet is teremthet a Juncker-terv

Géza

Egy méterrel emelkedett meg a talaj Nepálban

info

Eltűnt egy Il-20 típusú orosz katonai repülőgép 14 fővel a fedélzetén a Földközi-tengeren

Géza