Hirmagazin.eu
Főoldal » Georg Spöttle: Nyugat-Európa a saját gyilkosait engedi be
Belföldi hírek

Georg Spöttle: Nyugat-Európa a saját gyilkosait engedi be

Kezdhetünk félni!

A bécsi terrortámadás elkövetőjének előtörténete minden elemet tartalmaz, amely egy iszlám vallású fiatalt a radikalizálódás útjára terel

– jelentette ki lapunknak a Nézőpont Intézet elemzője, aki szerint az a legmegdöbbentőbb a bécsi mészárlást elkövető 20 éves fiatal tettében, hogy a hazájában az albán kisebbséghez tartozó Kujtim Fejzulai éppen az ellen a nyugat-európai demokrácia ellen fordult, amely menedéket adott neki. 

A négy halálos áldozattal járó bécsi mészárlás elkövetőjének személyisége úgy épül fel, mintha a biztonságpolitikai szakértők kézikönyvének „hogyan nevelnek terroristát” fejezetéből emeltek volna ki egy iskolapéldát.

Karl Nehammer, osztrák belügyminiszter közölte: a támadásban életét vesztette terrorista

Kujtim Fejzulai, 20 éves észak-macedón és osztrák kettős állampolgár volt, akit 2019. április 25-én szabadságvesztésre ítéltek, mert megpróbált Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az ISIS-hez. A rá kiszabott 22 hónapos ítéletből csak 8 hónapot töltött le, decemberben fiatal kora miatt feltételes szabadságra helyezték.

Egyes sajtóhírek szerint Fejzulai szülei egy macedóniai albán menekülttáborból szökve érkeztek Ausztriába, ahol menedékjogot, majd állampolgárságot kaptak.

Ezek a jellemzők determinálják egy iszlamista fiatalember radikalizálódását„,

szögezte le a 888.hu kérdéseire válaszolva Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője.

  • Az elmúlt években Európában elkövetett terrorcselekmények végrehajtó között jónéhányan voltak második generációs migránsok.
  • A radikalizálódó fiatalt a hatóságok gátolták meg abban, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz és kiképzésen vegyen részt valahol Szíriában.
  • Börtönbe csukták, ahol vélhetően olyanokkal került össze, akik tovább terelgették afelé, hogy erőszakos cselekményt hajtson végre.
  • Büntetését nem töltötte ki, idő előtt szabadult, vagyis a szankció nem bűnmegelőző, hanem éppen ellentétes hatást váltott ki.

”Ugyanakkor az is feltételezhető, hogy

valahol mégis csak kapott fegyveres kiképzést, a gyilkosságokról készült felvételek alapján ugyanis gyakorlottan és különös kegyetlenséggel használta a gépkarabélyt, amellyel legalább 4 embert kivégzett„,

elemezte a látottakat Spöttle, aki szerint éppen az a döbbenetes az ilyen tettekben, hogy a radikális iszlám felé forduló fiatalok éppen azok ellen a nyugat-európai demokráciák ellen fordítják fegyvereiket, amelyek menedéket adtak nekik.

Újra és újra ki kell mondani: a migráció biztonsági kockázatot jelent. Európa a saját gyilkosait engedi be”,

szögezte le a szakember.

888

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Két településen rendeznek időközi önkormányzati választást

Géza

Utolsó útjára kísérték Stadler Józsefet! Megható videó! Ezt a zenét játszotta Lajcsi, Stadler József temetésén

Géza

Kígyózó sorok lehetnek a határoknál

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!