Hirmagazin.eu
Főoldal » Gázrezsóval főznek a metróbejárat mellett a hajléktalanok
Belföldi hírek

Gázrezsóval főznek a metróbejárat mellett a hajléktalanok

Hajléktanya lett a VIII. kerületi Rákóczi téri metróállomás környéke. A téren élő hajléktalanok teljesen belakták a teret. A helyiek beszámolói szerint a fedél nélküliek a metróállomás külső fedett részén tárolják a holmijaikat, gázrezsóval főznek és a metróállomás feletti mesterséges tóban fürdenek. Nem ez az egyetlen problémás terület a fővárosban: több kerület lakói hasonló állapotokról számolnak be, a főváros pedig láthatóan teret engedett a fedél nélküliek térfoglalásához.

Mindenki ezt olvassa most!

Egy évtizede sincs annak, hogy teljesen megújult a józsefvárosi Rákóczi tér. A négyes metró építése forduló pontot hozott a tér életében, a prostituáltak által birtokolt lepusztult parkból modern pihenőövezet létesült játszótérrel. Ám a mostani állapotok kétségbeejtőek: a metrólejáratnál hajléktalanok tanyáznak, a padokon kéregetők ülnek és a kialakított mesterséges tóban, ahol néhány éve még kacsák úszkáltak, most a sekély vízben hajléktalanok hűsöltek. Az ott élők ironikusan megjegyezték: végül megvalósult a józsefvárosi strand. (Az előző vezetés a józsefvárosi pályaudvar helyére strandot és gyógyfürdőt tervezett ám Pikó András baloldali főpolgármester félretolta a megkezdett tervezést.)

Lapunknak néhány lakó elmondta: nem szívesen viszi a gyermekét a fővárosi kezelésű Rákóczi téri játszótérre a téren uralkodó állapotok miatt. A padokra nem lehet leülni, mert sokszor hajléktalanok fekszenek rajta, de előfordult olyan is, hogy a padon ülve vizelt egy fedél nélküli nő. A hajléktalanok beköltöztek a négyes metró lejárata mellé is. Egy szemtanú elmondta, hogy gázrezsóval főznek a metróba igyekvő járókelők mellett, és miután megvacsoráztak, elpakolnak a metróaluljáró fedett része alá, ahol többen aludni is szoktak.

Nem a Rákóczi tér az egyetlen, amelyet elhanyagol és magára hagy Karácsony Gergely főpolgármester. Hasonló állapotok uralkodnak a II. János Pál pápa téren, ahol a metróból kilépve egyből a tömegközlekedéssel járók szeme elé tárul a felújított park gyepén fetrengő hajléktalanok tucatjainak látványa. Ugyanilyen tapasztalatokról számolnak be lakossági facebookos csoportokban az I. kerület, Óbuda, Újbuda, Újpest és Ferencváros parkjain áthaladók. Úgy tűnik: a Karácsony Gergely vezette főváros és a baloldali önkormányzatok szabadjára engedték az utcán élés lehetőségét úgy, hogy a hajléktalanszállókban bőven van még üres hely.

Mindenki ezt olvassa most!

Mint megírtuk: Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. Kerület fideszes polgármestere többször felszólalt a Hild téri játszótéren uralkodó állapotok miatt, mert a tér karbantartása nem megfelelően működik, ráadásul hajléktalantanyává züllött a zárt gyermekbirodalom. A belvárosi édesanyák tapasztalatai szerint emberi és állati ürülék, balesetveszélyes járólapok, üvegszilánkok is találhatók a játszótéren, a drótok kilógnak a kerítésből és nem működik jól az ivókút sem. Parkőr már régóta nem őrzi a területet, így kutyások és hajléktalanok is bejárnak, mocskot és ürüléket hagyva maguk után. Belváros polgármestere azt is kifogásolta, hogy a játszóeszközök javítása későn történik meg, a takarítás és a kertészeti munkálatok pedig hiányosak.

Számos olyan terület van az V. kerületen belül, amelynek az üzemeltetése nem Belváros-Lipótváros önkormányzatának hatáskörébe tartozik, mint például a Podmaniczky tér, a Vörösmarty tér, a Deák Ferenc tér, a Fővám tér, a Március 15. tér, a Kálvin tér is, ahol hasonló üzemeltetési hanyagságokról számolt be az önkormányzat.

A kormánypárti polgármester sikerként könyvelte el, hogy az önkormányzat megszerezte a Hild tér gondnoksági jogát, hogy véget vethessenek a tér áldatlan állapotának.

Mindenki ezt olvassa most!

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mi történt? Kiürítették az Árkád bevásárlóközpontot, már tűzoltók is érkeztek a helyszínre

Mazsi

Miért nem váltják vissza a szennyezett vérnyomáscsökkentőket?

Mazsi

Itthon is pert akaszthatnak a Volkswagen nyakába! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!