Hirmagazin.eu
Főoldal » Garázsadó Zuglóban, adóemelés Pestszentlőrincen – videó
Belföldi hírek

Garázsadó Zuglóban, adóemelés Pestszentlőrincen – videó

Akár 50 ezer forint is lehet évente a garázsadó Zuglóban egy olyan család számára, amelynek két autója van

– így számol egy civil önkormányzati képviselő.

Nemcsak a garázsadó, hanem például a telekadó és az építményadó is emelkedik a XIV. kerületben. Az önkormányzat szerint azért emeltek, hogy biztosítani tudják a szakszerű működést. Az indoklás többek szerint pikáns, hiszen korábban azt hangoztatta Karácsony Gergely, hogy jó állapotban adta tovább Zuglót az MSZP-s Horváth Csabának – hangzott el az M1 Híradójában.

Garázsadó lesz Zuglóban. Az ötlettel egyszer már 2015-ben is előálltak a szocialisták. Most be is vezetik” – ezt írta blogján a Civil Zugló Egyesület önkormányzati képviselője. Várnai László számításai szerint garázsonként évente minimum 21 ezer forintot kell fizetni a kerületben élőknek.

Egy kétautós garázs után pedig szerinte több mint 50 ezer forint lehet az új adó Zuglóban. De nemcsak ezt szavazta meg az MSZP-s Horváth Csaba vezette baloldali testület a legutóbbi közgyűlésen. Tizenöt százalékkal emelik az építményadót, a telekadót és az idegenforgalmi adót is.

Míg Horváth Csabáék maguknak gátlástalan fizetésemeléssel, a lakosságnak adóemeléssel kezdtek – erről korábban beszélt Borbély Ádám, aki a XIV. kerületben önkormányzati képviselő.  A politikus szerint Zuglót már Karácsony Gergely vezetése idején is pénzszivattyúként használta a baloldal, most pedig még jobban rákapcsoltak.

Az önkormányzat sajtóreferense azt írta, a törvényi kereteket ki nem használó döntés a szükségszerű működés feltétele volt, amely a lakosságot nem, vagy  csak minimális mértékben érinti.

Zugló mellett Pestszentlőrincen is

az adóemelés volt az egyik első döntése az új baloldali önkormányzatnak

– erről már a Magyar Hírlap írt. Példaként említik az építményadót, amelynek mértéke 47 százalékkal nő. A XVIII. kerület korábbi polgármestere, Ughy Attila a lapnak azt mondta: az emelés elsősorban a helyi vállalkozásokat érinti hátrányosan. Úgy fogalmazott, hogy „Szaniszló Sándorék ezzel a kis egzisztenciákat teszik tönkre”. A képviselő-testület egyik kormánypárti tagja pedig azt mondta, hogy az előző kerületi vezetés stabil költségvetéssel adta át az önkormányzatot, ezért is érthetetlen a döntés. A mostani vezetés indoklása szerint viszont a vállalkozásoknak is magasabb szinten kell hozzájárulniuk a közösségi kiadásokhoz.

A baloldali városvezetés máris lapátolja magának a pénzt” – ezt már a kispesti önkormányzat működéséről mondta a Fidelitas budapesti elnöke. Borbély Ádám internetes videójában pontos számokat is közölt a XIX. kerületi adóemelésekről.

Egy 100 millió forintos adóemeléssel kezdtek, 22 százalékkal emelik az építményadót, 12 százalékkal pedig a telekadót és még csak a ciklus elején tartunk. Üzenjük a baloldalnak, hogy a lakosság pénze nem arra való, hogy a saját zsebüket tömjék ”– mondta a Fidelitas elnöke.

A szocialista polgármester, Gajda Péter a döntést azzal indokolta, hogy Kispest forráshiányos kerület. Borbély Ádám a videójában pedig felidézte, hogy a baloldali kispesti önkormányzati képviselő, Lackner Csaba volt az, aki egy két hónapja nyilvánosságra került felvételen arról beszélt: az a kerületi politikus, aki képtelen megszerezni évi száz millió forintot, az hülye.

A címlapfotó illusztráció. 

hirado, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Százszázalékos béremelést kér az egészségügyi dolgozóknak a Párbeszéd

Géza

Bakondi: a “Soros-szervezet” emberei tüntettek Röszkén

Edit

Országgyűlés – Interpellációkkal kezdődik az ötnapos ülés

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------