Hirmagazin.eu
Főoldal » Gálik szerint az EU két dolgot tehet bevándorlásügyben
Belföldi hírek

Gálik szerint az EU két dolgot tehet bevándorlásügyben

ODAtMTc3NTkxMg
Forrás: Kossuth Rádió, 180 perc/MTI | 2015. 02. 09. 10:50:00

Az illegális bevándorlás az utóbbi időben rendkívüli módon felerősödött Magyarországon és az Európai Unióban. Vannak azonban eszközök az EU kezében ennek megfékezésének elősegítésére.
Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint újév napján 118, január 2-án pedig 134 határsértőt fogtak el, január 30-án ez a szám meghaladta az 1400-at. Budapesten, a Keleti pályaudvaron csütörtökön, szombaton és vasárnap összesen mintegy háromszáz menekülttel szemben intézkedtek a rendőrök a nemzetközi gyorsvonatok ellenőrzése során. Csak szombaton Csongrád megye déli részén a rendőrök 1022 határsértővel szemben intézkedtek.

Hallgassa meg!

Az Európai Unió 1999 óta próbálja felgyorsítani és egységesíteni az illegális bevándorlással, illetve a menekültüggyel kapcsolatos kérdéseket. Az EU a lisszaboni szerződés óta pedig próbál kialakítani egy olyan megállapodási rendszert, amely nemcsak minimális normákat, hanem magasabb szintű együttműködést próbál kialakítani a tagállamok között – magyarázta Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem docense a Kossuth Rádió 180 perc című hétfői adásában.

A bevándorlók ügyének elbírálásával kapcsolatos szabályozás nagyon szigorú, az EU erre különleges figyelmet fordít, és a legális mellett a szabálytalan migrációval kapcsolatos intézkedéseket is előtérbe hozta az elmúlt időszakban – folytatta. Nemcsak Koszovó, hanem az észak-afrikai problémák, illetve Afganisztán, Szíria és Irak is mind komoly fejtőrés elé állították ugyanis az Európai Uniót. Új jelenség, hogy ezekben az országokban fiatal a társadalom, az emberek 70 százaléka 35 év alatti, nagyon sokan élnek a szegénységi szint alatt, magas a munkanélküliség, ezért az utóbbi időben megindult a bevándorlás az EU-ba – mutatott rá a szakértő.

Az Európai Unió két dolgot tehet ebben a helyzetben. Egyrészt bátorítja a tagállamokat kétoldalú megállapodások megkötésére, másrészt regionális, illetve uniós egyezményeket köt az adott országokkal. Ilyen visszafogadási egyezmények a nyugat-balkáni országokkal már vannak – hangsúlyozta. Olyan eljárásokat is támogat az Unió, amelyek meghaladják az EU bel- és igazságügyi együttműködését (elsősorban a határvédelmet). Léteznek továbbá olyan fejlesztési politikák és egészségügyi programok is, amelyek elősegítik az adott országból való elvándorlás csökkenését – húzta alá Gálik Zoltán.

Hasonló hírek

Trócsányi: precedensértékű lesz a kvótaellenes per

Edit

Kikerült a hivatalos adat: Több kórházparancsnok infarktust kapott, 11-en koronavírus fertőzést kaptak – kapacitáshiány viszont nincs

Mazsi

Orbán Viktor: Készen állok a következő miniszterelnök-jelöltségre

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!