Főoldal > Hírek > Főhírek > Gazdaság > Füves Gyuri bácsit, azaz itthon mindenki Gyuri bácsiját felkarolták! Új gyógynövényüzem épül Bükkszentkereszten! Oszd meg!

Füves Gyuri bácsit, azaz itthon mindenki Gyuri bácsiját felkarolták! Új gyógynövényüzem épül Bükkszentkereszten! Oszd meg!

Hirdetés

Újabb gyártóegység építésébe kezdett a Szabó Gyuri bácsi gyógynövényes készítményeit előállító, bükkszentkereszti Pharmaherb Kft. A faluban és a megyében is jelentős munkahelyteremtő beruházásnak számító gyártóegység alapkövét csütörtökön tették le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

 „Sosem hittem volna, hogy a piaci gyógynövényértékesítéstől egyszer majd idáig eljutunk, és egy ilyen nagy üzemben fogjuk a gyógynövényeket feldolgozni”- nyilatkozta Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember az alapkőletételi ünnepségen.  Örömmel és bizakodva nyugtázta, hogy munkásságának és a cég missziójának köszönhetően idehaza is egyre többen ismerik és fogyasztják a gyógynövényeket.

Az ellenőrzött minőségű gyógynövényekből, egyedi receptúra alapján 63-féle Györgytea márkájú terméket előállító cég a korábbi üzemet a folyamatos bővítés ellenére is kinőtte.  Az új épületkomplexum nemcsak a feldolgozó-, és csomagolóüzemnek ad majd helyet, hanem a kényelmesebb, modernebb irodáknak is. Az 585 négyzetméter alapterületű logisztikai központ első eleme annak a közel 400 millió forintos nagy beruházásnak, amely 50 százalékos állami támogatással valósul meg. Az eddig kizárólag önerőből fejlesztő cég a beruházással a növekvő belföldi igényeket is ki tudja majd elégíteni, valamint élni tud azokkal az export-lehetőségekkel, amelyeket az eddigi kapacitáshiány miatt vissza kellett utasítaniuk.

„Óriási öröm látni, hogy egy kis bükki faluban indult vállalkozás naggyá válva is itt marad helyben, és hogy a helybelieknek eddig is biztos megélhetést adó gyógynövényfeldolgozó további munkahelyeket teremt” –  ezekkel a szavakkal köszönte meg a település legnagyobb munkaadójának az újabb befektetést és köszöntötte az alapkőletételre egybegyűlteket Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere.

Ugyanehhez a véleményhez csatlakozott Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke is, aki szerint nemcsak a falu, hanem a megye életében is rendkívül fontos és egyben megnyugtató Gyuri bácsiék tevékenysége, akik évek óta jelen vannak, munkát adnak és hosszú távon terveznek az elmaradottnak számító BAZ-megyei régióban.

Lopes-Szabó Zsuzsa, fitoterapeuta, Gyuri bácsi lánya, a Pharmaherb Kft. ügyvezetője az egész cég nevében megköszönte az éltető szavakat és hozzátette, hogy igyekeznek megőrizni és továbbadni mindazt a tudást, amit a család őriz, mindazt a kincset, amit a természet felajánl, és azt a mérhetetlen szeretet, amit az emberektől kapnak. „Szeretnénk, ha ezeket az értékeket az utánunk jövő nemzedék se felejtené el, ezért ezt a hitvallásunkat egy időkapszulába zárva hagyjuk örökül az üzem alapköve alatt  – biztosítva, hogy jó alapokra építkezzünk.”

Amit tudni kell Gyuri bácsiról:

Szabó Gyuri bácsi, a legendás bükki füvesember neve összeforrt a gyógynövényes gyógyítással. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett bükkszentkereszti természetgyógyász tudását lányának, Lopes-Szabó Zsuzsának adta át, aki gyakorlott fitoterapeutaként viszi tovább a hagyományokat és vezeti a családi vállalkozást.

Az ellenőrzött minőségű gyógynövényekből, egyedi receptúra alapján készülő Györgytea termékek 63 darabos szortimentjében az egyedi-, a keverék-, és az élvezeti teák mellett megtalálhatók a gyógynövénykivonatok, a Babaváró csomag, ahogy az ismeretterjesztő könyvek, naptárak is. A cukorbetegség kezelésére összeállított Diabess teakeveréket 1999-ben a Magyar Szabadalmi Hivatal is bejegyezte, később az Országos Gyógyszerészeti Intézet „Diabess-Györgytea” néven gyógyhatású növényi készítményként törzskönyvezte.

A cég nagy hangsúlyt fektet a hagyományápolásra és az ismeretterjesztésre. A vezetett gyógynövényes túrákon és a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon évente több ezren fordulnak meg, de az érdeklődés online térben is töretlen: a gyorgytea.hu és a diabess.hu  évi látogatószáma meghaladja az 1,1 milliót, és az ingyenes Györgytea mobilapplikáció  is több mint 56.000 felhasználóval büszkélkedhet.

Alapcikk: gyorgytea

Forrás: Hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: