Állatvilág

Furcsa zajt adott ki a kocsija. Amikor felemelte a motorháztetőt, nem hitt a szemének!

Furcsa zajt adott ki a kocsija. Amikor felemelte a motorháztetőt, nem hitt a szemének!

A mókusok számára nagy feladat és küzdelem megtalálni a tökéletes helyet, ahol az összegyűjtött élelmüket tárolhatják. Gabe Awery éppen a pénteki munkaidejét töltötte, amikor a főnöke megérkezve kihívta őt.

Gabe kisétált a parkolóhoz, ahol a főnöke kocsija állt. A főnök kinyitotta a motorháztetőt. Amit Gabe látott, azt alig akarta elhinni. A motortér tele volt fenyőtobozokkal.

“A főnök nem sokkal a munkába érkezése után fedezte fel a fenyőtobozokat a motortérben, amikor észrevette, hogy a kocsi motorja furcsa hangot ad ki. Felnyitotta a motorháztetőt és nagyjából 20 kg-nyi fenyőtobozt talált benne.” – mondta Gabe.

Awery azonnal lefotózta ezt a nem mindennapi látványt és megosztotta Facebook oldalán, figyelmeztetve ezzel az autó tulajdonosokat.

Ketten nagyjából 45 percig dolgoztak azon, hogy az összes ragacsos fenyőtobozt eltávolítsák az autóból.

Furcsa zajt adott ki a kocsija. Amikor felemelte a motorháztetőt, nem hitt a szemének! 1

“Szó szerint minden szabad helyet kitöltött a fenyőtoboz. A motor hője hatására a tobozok még jobban megnyíltak és egyes helyekre be is ragadtak.”

A főnök kocsiját ugyan használtan vette, de még csak egy hónapja van nála. Amikor hozzá jutott, a motortér még teljesen tiszta volt. Szerencsére minden jól működik benne.

Bár a fenyőtoboz nem tűnik valami ízletes csemegének, a mókusok szívesen gyűjtik a benne található tápanyagban gazdag mag miatt. A meleg időszakban a tobozok kinyílnak és ekkor férhető hozzá a mag, mint eledel.

A mókusok jellemzően nem tárolják a föld alatt vagy a fákon az összegyűjtött elemózsiát. Sokkal nehezebben elérhető helyre rejtik a táplálékukat, hogy más állatok ne férhessenek hozzá. Az autó motorja ezek szerint ideálisnak tűnt ennek a mókusnak a számára.

Forrás: tudasfaja.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Ezt a macskát teljesen hatalmába kerítette a karácsonyi őrület – VIDEÓ

Edit

Hőség – Fagylaltot kapnak a győri állatkert lakói

Edit

Kismackók a láthatáron

info