Image default
Külföld

Furcsa ízű volt a péksüti, daganatot okozó méreg fertőzte meg a diákot

A fi­a­tal élete vé­géig ret­tegni fog, hogy mi­lyen da­ga­nat fej­lő­dik majd ki a tes­té­ben, és már most is el­vál­to­zá­so­kat ész­lelt a mell­ka­sán.

A kanadai Kingston egyik egyeteme, a Queen’s University hallgatója bevallotta, hogy szándékosan mérgezte egyik társa italát és ennivalóját olyan karcinogén vegyszerekkel, amelyeket kísérleti patkányoknak szoktak adni, hogy azokon daganatokkal kísérletezhessenek.

Zijie Wang több alkalommal dimetil-nitrózamint (NDMA) kevert áldozata italába vagy reggelijébe. Wang társa, aki korábban sokáig szobatársa is volt, túlélte a sorozatos mérgezést, és november elején pedig tanúskodott is a bíróságon az ügyben – írja a chemistryworld.com. Azt mondta, élete végéig rettegni fog, hogy mikor és milyen daganat fejlődik majd ki a testében, és már most olyan elváltozásokat észlelt a mellkasán, ami aggasztja. Wangról december 11-én dönt a bíróság.

Az áldozat arról számolt be a bíróságon, hogy először januárban lett rosszul, miután beleharapott egy péksüteménybe, amely keserű volt, ezért kidobta. Néhány órával később azonban így is hánynia kellett és rosszabbul lett. A következő héten is voltak hasonló élményei, és idővel azt vette észre, hogy furcsa íze van a víznek, amit iszik.

Az áldozat végül úgy járt a dolog végére, hogy kamerát tett a közös helyiségbe, és ott látta, amint Wang mérget fecskendez egy darab kenyérbe, ami az övé volt. Wang később azt vallotta, hogy csak etanolt juttatott a kenyérbe, de a toxikológiai vizsgálat meghazudtolta.

Wang egy kínai egyetemen szerezte első diplomáját, mielőtt Kanadába költözött, hogy Phd-zen. Mint kiderült, állandóan vitái voltak, sokan nem kedvelték az egyetemen. 

Az NDMA-t – ami más bűnügyekben is előkerült már mint gyilkos vegyi anyag – rendszerint arra használják a tudósok, hogy patkányokban májdaganatokat fejlesszenek ki, hogy aztán annak gyógyításával kísérletezhessenek.

Egy egykilós patkány számára már 30 mg is halálos lehet, ami annyit jelent, hogy egy 70 kilós felnőtt számára 2 gramm lehet végzetes.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Szigorúbb biztonsági intézkedések több német repülőtéren

Géza

Facebookon toborozzák a menekülteket?

Edit

Olvasd el, nagyon érdekes! Tudd meg, mi az azonos intézkedés Donald Trump és Orbán Viktor országelnöki tevékenységében!

Géza