Image default
Időjárás

Furcsa hidegfrontok törnek be az országba, szokatlan időjárás várható (A cikk videót tartalmaz)

Budapesten most esik az eső. Mától össze-vissza lesz az időjárás, a frontra érzékenyek figyeljenek! Fejfájás, szédülés. rossz közérzet várható! Egymást követik a frontok a hét első felében.

Éjszaka nyugat felől egy hidegfront éri el az országot, amely alapvetően meghatározza a keddi nap időjárását: több helyen megerősödik az északnyugati szél, és kissé gyengül a nappali felmelegedés – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSz). Szórványosan eső, zápor is előfordul, de ez a hidegfront meglehetősen szokatlan lesz: nem számíthatunk kiadós mennyiségű csapadékra vagy komolyabb lehűlésre.

Kedden a nap első felében erősen felhős lesz az ég, majd délutántól nyugat, északnyugat felől jelentősen csökken a felhőzet. Egyre inkább keleten, északkeleten várható eső, zápor. Késő délutántól a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megerősödik, majd kedden délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Szerdán újabb hidegfront érkezik, de mire hazánkba ér, ez is jelentősen veszít azerejéből. Sok csapadékot nem hoz, és jelentős lehűléssel sem jár majd – derült ki az OMSz videós előrejelzéséből.

Forrás: Blikk, OMSZ

Hasonló hírek

Az ország nagy részén kedden erős szél várható

Géza

Extrém hidegre és hófúvásra figyelmeztet az OMSZ

Géza

A fecskék már szeptemberben jelezték a karácsonyi időjárást

Edit