Image default
Állatvilág

Fuldokló gólyát mentett meg egy kondorosi horgász

A kondorosi varrodai tavon került életveszélyes állapotba augusztus elsején délután egy gólya.

Az egyik horgász arra lett figyelmes, hogy egy csapat gólya közül az egyik példány egyszerűen képtelen a saját erejéből kijönni a vízből. Mivel a férfi tudta, hogy a tó kialakítása nem teszi lehetővé a gázlómadarak kijutását, ezért végig figyelemmel kísérte a gólyát, s amikor az közelebb úszott hozzá, ruhástól ugrott a vízbe, hogy segítsen rajta.

A madár, akit „Kis Kelep” névre kereszteltek, a veszélyes kaland során hagyta magát átkarolni, majd a partra vinni. Ezután a megmentője, Sejban Péter egy darabig nézte a napon való szárítkozását, nem sokkal később azonban elhagyta a helyszínt – írja a Beol portálja.

Csakhogy a gólya még nem volt túl a veszélyen, ugyanis egy másik járókelő, Tyichi Tibor arra lett figyelmes, hogy a madár egyszerűen nem bír a lábára állni. Ekkor elvitte az állatot a Kondorosi Állatvédő Egyesülethez, ahol megvizsgálták: kiderült, hogy Kis Kelep súlyosan kiszáradt, valamint meg is sérült.

A madarat az esti órákban az egyesülettől átszállították a Szentesi Madármentő Állomásra, ahol aztán kezelésbe vették, hogy minél hamarabb megerősödjön. 

,Forrás: Blikk.hu

Fotó illusztráció

Hasonló hírek

A világ legvidámabb hintázó kiskutyáját neked is látnod kell!

Edit

Kertjében verték félholtra Orbán Viktor kutyáját

info

A struccok társas élete

info