Hirmagazin.eu
Főoldal » Fuldokló gólyát mentett meg egy kondorosi horgász
Állatvilág

Fuldokló gólyát mentett meg egy kondorosi horgász

A kondorosi varrodai tavon került életveszélyes állapotba augusztus elsején délután egy gólya.

Az egyik horgász arra lett figyelmes, hogy egy csapat gólya közül az egyik példány egyszerűen képtelen a saját erejéből kijönni a vízből. Mivel a férfi tudta, hogy a tó kialakítása nem teszi lehetővé a gázlómadarak kijutását, ezért végig figyelemmel kísérte a gólyát, s amikor az közelebb úszott hozzá, ruhástól ugrott a vízbe, hogy segítsen rajta.

A madár, akit „Kis Kelep” névre kereszteltek, a veszélyes kaland során hagyta magát átkarolni, majd a partra vinni. Ezután a megmentője, Sejban Péter egy darabig nézte a napon való szárítkozását, nem sokkal később azonban elhagyta a helyszínt – írja a Beol portálja.

Csakhogy a gólya még nem volt túl a veszélyen, ugyanis egy másik járókelő, Tyichi Tibor arra lett figyelmes, hogy a madár egyszerűen nem bír a lábára állni. Ekkor elvitte az állatot a Kondorosi Állatvédő Egyesülethez, ahol megvizsgálták: kiderült, hogy Kis Kelep súlyosan kiszáradt, valamint meg is sérült.

A madarat az esti órákban az egyesülettől átszállították a Szentesi Madármentő Állomásra, ahol aztán kezelésbe vették, hogy minél hamarabb megerősödjön. 

,Forrás: Blikk.hu

Fotó illusztráció

Hasonló hírek

Ez nem egy kis tigris, hanem a világ legszebb macskája. Várj, amíg meglátod a szemeit.

Edit

Megkóstolta az alvó vadászt egy feketemedve

info

A kapcsolat az ember és kutya között valami nagyon különleges! – Megható pillanatok!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------